Aceasta este istoria reală în baza căreia s-a filmat „Invincibilii”

Intouchables sau Invincibilii – filmul care în 2011 a ridicat în picioare mii de spectatori în cinematografe, care a strâns laude nu doar de la public, dar și de la critici. Este o comedie franceză bazată pe o istorie reală emoționantă. Totul a început cam așa…

La 4 ani Abdel Sellou a fost adoptat de către niște rude din Paris. Primul lucru pe care acesta l-a învățat a fost – să fure. La 12 ani el era deja un hoț cu experiență, iar sectorul de poliție îi era a doua casă.

După ce a stat la închisoare, la 23 de ani, el n-a reușit să-și găsească un loc de muncă și trăia doar pe indemnizație. El nu dorea să schimbe nimic, dar întâlnirea cu acest om a schimbat totul!

Un zbor cu parapanta l-a transformat pe Philippe în invalid la numai 43 de ani. El avea nevoie de cineva care să-l ajute și a angajat pentru asta pe cea mai nepotrivită persoană – Abdel.

Fostul om de afaceri iubea mult să citească. Abdel îi întorcea pagină cu pagină ore întregi. El a început să petreacă tot mai mult timp în biblioteca lui Phillippe. Chiar dacă nu a scris în viața lui niciun rând, tânărul a început să scrie sub dictare cartea lui Phillippe: „Acești ani au fost ca 20 de ani de studii. El m-a învățat să citesc și să gândesc înainte să acționez. Phillippe m-a educat”.

Phillippe Pozzo di Borgo nu suferea să fie compătimit, însă moartea soției l-a distrus. L-a ajutat să depășească totul – Abdel, care i-a organizat aventuri nebunești, alimentându-i astfel dragostea față de viață și asigurându-i zâmbetul pe buze.

În 2004, pentru a schimba anturajul, cei doi au plecat în Maroc. Acolo Abdel a cunoscut-o pe Amal, viitoarea soție. „Atunci când am văzut comportamentul său cu ea, am înțeles cât de tare el s-a schimbat” – a menționat Phellippe.

Acum Abdel și Phillippe sunt cei mai buni prieteni. Anume Phillippe l-a convins să-și restabilească relația cu părinții săi biologici.

Abdel și Amal locuiesc la Paris, împreună cu copiii, iar în Algeria aceștia dețin o fermă de păsări. Phellippe locuiește cu noua sa familie în Maroc. El primește multe scrisori, în care oamenii își împărtășesc propriile drame. Pentru a-i ajuta, el consultă un psiholog.

„În viața mea au fost mulți amici, părtași. Iar prieteni doar unul – Numele său e Phillippe Pozzo di Borgo. El este pentru mine ca un tată” – a relatat emoționat Abdel.