3 tipuri de “atracții” care ar trebui să existe între voi. Atunci e Dragoste Adevărată!

Oare există o formulă sau o rețetă ideală a iubirii? Puțin probabil. Ne îndrăgostim întâmplător, spontan. Dacă vorbim despre dragostea adevărată, atunci în ea, cu siguranță, ar trebui să existe trei tipuri de atracții.

Adevărata iubire – este iubirea de lungă durată, sunt sentimentele și acțiunea, sunt doi oameni care împreună, devin ceva mai mult decât fiecare în parte.

Atunci când există doar două tipuri de atracții, dragostea se dovedește a fi bidimensională – plată, de parcă ceva lipsește în ea. Iar atunci când există trei tipuri, dragostea devine tridimensională – atunci este reală, palpabilă. Două tipuri de atracții sunt suficiente pentru iubire, dar nu sunt suficiente pentru iubirea adevărată. Iată la ce tipuri de atracții ne referim:

1. Fizică.

Este cea mai simplă ”atracție” între doi oameni care se consideră atractivi fizic. Avem nevoie de ea pentru ca dragostea să se dezvolte, dar nu este suficientă. “Atracția” fizică atrage oamenii unul spre celălalt, provoacă interes pentru ceva mai mult. Și pentru a avea ceva mai mult, trebuie să dezvoltați celelalte două tipuri.

2. Intelectuală.

Este atracția care se formează atunci când doi oameni pot vorbi ore întregi. Conversația decurge în mod natural și partenerii se stimulează unul pe celălalt intelectual. Ei comunică de parcă se completează reciproc, au un dialog adevărat.  Atunci când simți atracție intelectuală cu cineva – simți că ți-ai găsi casa în mintea acelei persoane. Cea mai mare parte a comunicării este non-verbală, iar tăcerea este confortabilă.

3. Spirituală.

Este atunci când caracterele partenerilor se combină. Este ceva mai profund decât opiniile și convingerile. Atracția spirituală – este atunci când ambii parteneri privesc viața în același mod, au aceleași valori. Împreună – se simt calm și în siguranță, simt că nu doar mintea, ci și inima este acasă. Partenerii se prețuiesc reciproc ca personalități. Este dragostea, care există atunci când relația devine ceva mai mult decât suma componentelor sale.