Povestea unei mame disperate: ”Fiul meu s-a căsătorit, dar n-a dorit să fiu alături de el în această zi importantă.”

În sfârșit am ajuns în ziua când unicul meu fiu se căsătorește. L-am crescut singură de la 6 ani și nunta lui pentru mine este o sărbătoare. Practic mi-am dedicat viața acestui copil și educației lui. Lucram zi și noapte pentru a-i oferi totul.

Fiecare vacanță o petreceam împreună. La viața personală nu mă gândeam, dar nici timp nu aveam pentru ea. În schimb acum, după 20 de ani, sunt mândră de fiul meu.

L-am ajutat să obțină studii, după care și-a găsit un serviciu bun și acum trăiește independent, separat de mine.

Acum 6 luni a cunoscut o fată și au decis să se căsătorească civil. Lucrează împreună și au început să economisească bani pentru locuința proprie. Îi susțin în asta și încerc uneori să-i ajut, când am posibilități.

Când am cunoscut-o pe nora mea, mi-am făcut o impresie bună despre ea. Așteptam cu nerăbdare ziua nunții, mă pregăteam pentru acest eveniment important. Însă fiul meu m-a anunțat că nu vor face nuntă. Își vor înregistra căsătoria la starea civilă, după care vor merge într-o cafenea și atât.

Se pare că nora mea a vrut să fie așa, fără părinți. Motivând că nu au suficienți bani și nici dorință pentru a organiza o nuntă. Se pare că nimeni nu mă va invita la nuntă.

Sincer, nu înțeleg acest lucru, el este singurul meu fiu și aștept această zi mai mult decât el. Chiar le-am propus să acopăr o parte din cheltuieli, iar ei nu au fost de acord. I-am rugat să-mi permită să vin la starea civilă, să-i felicit acolo. Dar mi s-a spus clar să stau acasă. Înțeleg perfect că toate astea sunt ideile nurorii mele, că fiul meu niciodată nu s-ar fi gândit la asta, el face așa cum spune ea.

Sunt supărată și pe mine, și pe el că îmi face asta. Nu mi se pare un gest omenesc, toate rudele știu despre căsătorie, mă întreabă mereu, iar eu nu știu ce să le răspund.

Nora mea spune că ei au o nuntă modernă, fără oaspeți și părinți. Nu înțeleg asta. Și cel mai mult mă tem de ce va urma. Dacă fiului meu acum i se spune că nu are nevoie de mine, el nici nu se opune. Mi-e teamă că voi pierde singura persoană apropiată.

Și dacă această noră într-o zi va decide să nu mă primească în casa lor, atunci el nu mă va primi? Poate că îmi fac griji în zadar. Dar, așa cum sunt, sunt mamă și îmi fac griji pentru fiul meu. Pentru că îl iubesc foarte mult.