O să vrei să ajungi acolo: cafenea cu pești și peștiii nu sunt în acvariu!

În orașul vietnamez Ho Chi Minh a fost deschisă o cafenea cum nu mai întâlnești, se numește Amix Coffe. La podeaua celor două etaje plutesc în apă sute de peștișori. Atunci când intră, vizitatorii sunt rugați să se descalțe și să se spele pe picioare, iar cea mai importantă regulă pe care aceștia trebuie s-o respecte este să nu hrănească peștii.

Nivelul apei este de 25 de cm, iar podeaua seamănă cu un acvariu imens.

Orice vizitator poate să se joace cu peștișorii, însă este interzis ca aceștia să fie hrăniți. Mâncarea pentru oameni le poate dăuna.

Pentru ca apa să păstreze o perioadă îndelungată, ea trece prin sistem triplu de filtrare.

În timp ce îți savurezi cafeaua, peștișorii îți gâdilă tălpile, iar tu primești de la ei o doză de relaxare.

Vizitatorii sunt încântați de această idee. Senzațiile pe care le poți avea aici sunt inexplicabile.

Acest local a devenit foarte popular în scurt timp, iar turiștii sunt încântați.

Aceasta nu este singura cafenea din lume atât de ieșită din comun. În Japonia există o cafenea în care îți poți savura cafeaua de dimineață întins într-un hamac. Tot în această țară există un local numit „Neko” (pisică). Acolo te poți bucura de compania unor pisici în timp ce ei masa.

Iar Masao Yano, un fost taximetrist japonez, și-a deschis o cafenea neobișnuită care se numește „Fukuro no mise”, ceea ce în traducere înseamnă Pădurea cu bufnițe. Acolo poți bea o cafea și poți admira bufnițele contra sumei de 8 euro.

Se pare că asiaticii sunt plini de idei bizare. Oamenii își îndeplinesc visurile, făcându-i fericiți și pe alții. Ar trebui să învățăm de la ei.