Acesta e MOTIVUL pentru care BĂRBAȚII își pierd femeile iubite.

Ne-am obișnuit să auzim că femeia este cea care păstrează focul în căminul familiar. Așa e acceptat în societatea noastră. Se pare că fericirea familiei depinde numai de cât de bine se descurcă femeia cu responsabilitățile sale ca soție.

Bărbații vor să vadă în soția lor o gospodină bună, o mamă grijulie, o amantă s*xy și o prietenă devotată. Dar ce sunt dispuși să ofere în schimb?

Adesea, bărbații cred că rolul lor este doar să-și asigure familia financiar. Și foarte des, cei care câștigă bine, ocupă funcții înalte sau au propria afacere, au o locuință, o mașină scumpă, își întrețin pe deplin soția și copiii, consideră că funcția lor socială, ca soți – este îndeplinită 100%. Ei deja își pot permite să nu mai raporteze despre cheltuielile lor personale, despre întâlnirile cu prietenii și chiar să dispară câteva zile, motivând că și-au îndeplinit funcția, că au dreptul să se relaxeze.

Și ce-i rămâne femeii? Desigur, la început ea se va supăra și ca semn de împăcare va primi cadouri. Dar, în timp, supărările constante vor crește în ceva mai mult. Poate în antipatie sau chiar în ură.

Și dacă înainte era o prietenă credincioasă care își ajuta soțul cu sfaturi și sprijin, era cea cu care a depășit perioadele dificile, cu care discuta multe probleme importante și luau decizii importante împreună, acum nici măcar nu găsesc subiecte comune de discuții. Ei încep să doarmă separat, invocând diverse motive, treptat se îndepărtează unul de celălalt și devin străini.

Adevărul este că bărbatul încetează să observe lumea interioară, experiențele și interesele soției sale. Dacă ea trăia cu viața și problemele lui, el niciodată nu a pătruns cu un astfel de zel în viața și problemele ei.

Chiar dacă bărbatul observă și apreciază confortul casnic și ordinea, femeia are nevoie de ceva mai mult. Da, el o ascultă, dar nu o aude, nu se uită la ea, ci prin ea.

Atunci când femeia își pierde speranța că soțul ei va fi din nou apropiat – ea pleacă. Iar bărbatul este nedumerit – ”De ce a plecat? Doar îi dau tot ce vrea, nu are nevoie de nimic, i-am oferit totul”.

Abia când a plecat, el a înțeles cât îi era de scumpă și că, de fapt, ea era sensul vieții sale. Însă ea a plecat și puțin probabil se va întoarce, pentru că bărbatul i-a golit sentimentele și i-a distrus iubirea – cu indisponibilitatea și indiferența lui.

Bărbați, aveți grijă de iubirea voastră, apreciați femeia cu care ați trecut prin foc și apă. Nu omorâți în ea acel sentiment luminos de dragoste și sensibilitate.