Iată cum să-ți faci o pereche de papuci de cameră frumoși din șlapii vechi! O idee ingenioasă!

Nu cred că există vreo casă, în care nu se găsește cel puțin o pereche de șlapi. Și cine a spus că acest tip de încălțăminte se poartă doar vara la plajă? Foarte mulți îi încalță chiar și în calitate de papuci de cameră sau chiar pentru a ieși în oraș. Bineînțeles, se întâmplă foarte rar ca șlapii să reziste în condițiile unei exploatări atât de îndelungate. Însă, o femeie foarte ingenioasă a inventat o metodă de a oferi șlapilor vechi o nouă viață. Și întreaga ei familie a rămas foarte mulțumită!

Așadar, ți s-au rupt șlapii? Nu te grăbi să-i arunci la gunoi! Aceștia încă te mai pot bucura, pentru că chiar și din cei mai distruși șlapi poți face niște papuci de cameră foarte frumoși și comozi. Cel mai important lucru este ca talpa să fie întreagă.

Pentru a transforma șlapii vechi într-o pereche de espadrile frumoase vei avea nevoie de:

-Tălpile întregi de la șlapi;

-Două cârlige de croșetat (4,5 și 2,5 cm);

-Sulă;

-Ață pentru croșetat;

-Abilități în croșetare.

Pentru început scapă șlapii de tot ce este în plus: taie și scoate bucățile din plastic, în așa mod încât să rămână doar talpa.

Acum înarmează-te cu sula și de-a lungul perimetrului fiecărei tălpi, fă găuri la distanțe egale una față de cealaltă. Ține sula oblic ca în imaginea de mai sus. Respectă mărimile indicate în imagine.

Apoi ia un fir gros și fă prima cusătură de bază.

Croșetează primul rând în mod standard sau în orice tehnică preferabilă.

Continuă să croșetez rând după rând.

Papucii sunt aproape gata.

În baza acestei idei poți confecționa diferite modele de orice culoare pentru toți membrii familiei tale.