”Acasă” – este OMUL care îți dă un motiv să rămâi…

Eram la mii de kilometri depărtare, pe o stradă pietruită, într-o țară a cărei limbi de abia o cunoșteam. Căutam răspunsuri la întrebări pe care nici măcar nu îndrăzneam să le întreb. Însă știam că eram în căutarea unui lucru. Dar nu înțelegeam că deja l-am găsit și pentru a conștientiza asta – trebuia să plec.

Ne asociem casa cu locul unde dormim, unde am crescut, unde locuiește familia noastră și prietenii. Când suntem întrebați unde este casa noastră, de obicei numim orașul.

Însă recent, mi-am dat seama că ”acasă” – este omul care îți dă motive să rămâi.

Acasă este locul unde te simți în siguranță și nu pentru că este un oraș liniștit, cu rata scăzută a criminalității. Acasă – este omul cu care te simți în siguranță. Omul care te calmează, doar pentru că este alături de tine. Omul care îți reamintește că indiferent de orice, nu vei rămâne singură. Omul care îți oferă acea stare pentru care îți dorești să te întorci “acasă”.

Acasă este locul în care te simți iubit(ă) și apreciat(ă). Locul unde ești destul de bun(ă), cu toate defectele tale. Acasă – este omul care te face cea mai fericit(ă) de pe planetă. Acasă – este acolo unde e acest om.

Sper că vei găsi unul. Îl vei găsi pe cel care nu pleacă, chiar și atunci când trebuie să pleci. Care te așteaptă, atunci când te întorci.

Sper că vei vedea, că oriunde te duci și indiferent ce faci, există oameni care vor fi întotdeauna alături de tine. Ei sunt casa ta.

Casa ta – este omul care poate vedea durerea în ochii tăi, chiar și atunci când zâmbești. Omul care nu-ți rezolvă problemele, dar e întotdeauna alături de tine.

Acasă – este legătura pe care nu o puteți explica, dar ea există între voi. Acasă – e atunci când lași pe cineva să intre în lumea ta, chiar dacă ți-e teamă. Acasă – este cel care te înțelege și în care ai încredere. Îi spui despre visurile tale, care probabil nu se vor împlini niciodată, dar această persoană te privește și crede în tine și astfel începi să crezi în forțele proprii. El știe despre complexele, grijile și fricile tale. Dar te ajută să-ți descoperi în interior cele mai bune părți.

Acasă – este omul a cărei atingere te vindecă. Este omul a cărei fericire reprezintă fericirea ta. Omul a cărei problemă te îngrijorează și încerci să o rezolvi. Acasă – este omul cu care încetezi să fii egoist(ă), pentru că fericirea devine mai importantă.

Sper să-l întâlnești pe cel care va deveni casa ta.