10 secrete din bucătărie, pe care nici mama ta nu le știe

Pentru ca timpul petrecut în bucătărie să fie util și plăcut, e necesar ca cel puțin să-ți iasă bine mâncarea. Însă atunci când gătitul nu ne aduce cea mai mare satisfacție, trebuie să găsim metode prin care să le reușim pe toate din prima și cu minim efort.

Iată câteva sfaturi pe care să le urmezi, dacă vrei să fii o gospodină desăvârșită.

1. Ai ars orezul? Nu te grăbi să-l arunci. Pune o felie de pâine albă deasupra și așteaptă 5-10 minute, aceasta va scoate gustul amar. Atunci când vei servi orezul, nu roade și ceea ce s-ar ars la fundul cratiței.

2. Atunci când vrei să decongelezi carnea, toarnă peste ea un pic de oțet. În acest fel, carnea va fi nu doar mai moale, dar și se va dezgheța mai repede.

3. Dacă vrei să folosești în mod repetat uleiul în care ai prăjit ceva, călește o felie de ghimbir în el. Acesta va scoate gustul și mirosul a ceea ce s-a gătit mai devreme.

4. Pentru ca să nu încolțească cartofii, pune un măr în sacul/lada lor.

5. Cum fierbi corect porumbul

Scoate pănușile murdare, poți lăsa un strat subțire pentru un plus de arome. Nu pune sare la fiert, pentru că porumbul se întărește. Timpul de preparare este de 10 minute, în medie. Termenul de păstrare la frigider – maxim 2 zile.

6. Recipientele din plastic pentru păstrarea mâncării capătă un miros neplăcut atât timp cât stau goale. Ca să-l previi, pune un pic de sare în ele.

7. Pentru ca laptele să nu se strice prea repede, adaugă în el un pic de sare, imediat ce l-ai deschis. Așa termenul de valabilitate al acestuia crește.

8. Nu păstra bananele împreună cu alte fructe și nici în același buchet. Separă bananele și păstrează-le separat. Ele elimină o substanță care grăbește procesul de coacere a fructelor și astfel acestea se strică mai repede.

9. Dacă te îndoiești referitor la prospețimea ouălelor, toarnă într-un vas apă circa 10 cm și pune-le acolo. Ouăle proaspete vor rămâne la fund. Cele a căror termen expiră în curând vor ieși la suprafață pe jumătate în mod vertical. Iar cele stricate vor ieși la suprafață în poziție orizontală.

10. Dacă ai pus prea multă sare în supă, pune în ea un cartof curățit. Acesta va absorbi sarea care este în surplus.