Iată 10 fructe și legume pe care le poți crește în apartament

Dacă îți place să dai viață unor plante și ai un pic de spațiu pentru a pune niște ghivece pe pervaz să știi că poți încerca să crești unele legume și fructe chiar la tine acasă.

Nu este greu, iar uneori e chiar și plăcut, trebuie să știi doar câteva secrete. Nu trebuie să ai o grădină, e suficient puțin spațiu lângă geam.

Regenerarea culturilor, pe lângă bucuria de a crea și de a economisi, mai oferă pe masă și alimente 100% ecologice. Tot de ce ai nevoie este: lumină, borcane, apă și scobitori. După ce germenii vor crește îi poți muta în ghivece cu sol.

Așadar, iată ce poți crește în condiții de apartament.

Usturoi

Pune într-o farfurie un cățel de usturoi sau mai mulți și lasă-i la soare. Adaugă apă la baza usturoiului. Astfel se vor forma germeni pe care îi poți folosi în salate sau în alte bucate.

Cartof dulce

Ia un cartof dulce și fixează-l într-un borcan cu apă cu ajutorul câtorva scobitori. În câteva săptămâni vor apărea primele frunzulițe. Ulterior formațiunile tinere apărute vor putea fi sădite într-un ghiveci cu sol, unde vor crește deja cartofi noi.

Salată verde

Aceasta nu are nevoie de sol, doar de soare și apă proaspătă o dată la câteva zile. Taie aproximativ 3-5 cm de la bază și pune viitoarele frunze de salată într-un vas cu apă.

Avocado

Sâmburele de avocado poate da naștere unui nou fruct. Infige în el trei sau patru scobitori și suspendă-l deasupra unui pahar. Toarnă apă până la jumătatea sâmburelui și schimb-o regulat. Atunci când începe să crească, mută-l într-un ghiveci.

Ceapă verde

Ceapa verde crește foarte ușor. Taie capetele un pic mai sus de rădăcină și pune-le într-un borcan cu apă. Pune-l într-un loc cald, luminos și urmărește cum ceapa crește din nou.

Verdeață

De la pătrunjel până busuioc și de la coriandru până la mentă, există o grămadă de ierburi și condimente pe care le poți regenera, pur și simplu punându-le în apă.

Țelină

Taie rădăcina țelinei și pune-o într-un vas cu apă, la un loc însorit. În câteva zile vor crește noi frunze. Ulterior poți muta țelina în ghiveci.

Piersic ( prună, cireș, vișin)

Este un proces mai durabil, dar nu atât de greu precum pare. Pune sâmburele în apă timp de o zi, apoi lasă-l la uscat. Plantează-l într-un ghiveci cu pământ. În câteva săptămâni , tulpina va ieși la suprafață, iar într-o bună zi se va transforma într-un pom.

Ananas

Fii răbdător cu ananasul. Procesul poate dura până la 2-3 ani. Taie partea de sus a ananasului și scoate frunzele din partea de jos. Înfige câteva scobitori și fixează-l într-un pahar cu apă. În câteva săptămâni vor începe să crească rădăcini, după care îl vei muta într-un ghiveci cu sol.

Ghimbir

Pune într-un ghiveci o bucată de ghimbir cumpărat de la magazin și udă-l bine. În câteva săptămâni vei vedea primii lăstari.