Eliberează-te de negativism: Iată 4 tehnici pentru a-ți schimba modul de gândire!

Gândurile negative atrag evenimente negative, și cu cât sunt mai puternice gândurile, cu atât evenimentele sunt mai distrugătoare. Și nu vorbim despre puterea atracției și nici de materializarea gândurilor, pur și simplu cum omul gândește așa și acționează. Cu alte cuvinte, gândindu-te că ești de nimic, cel mai probabil vei face totul (în mod subconștient) pentru a îți confirma gândurile.

Pentru a elibera creierul de negativismul obsesiv, îți recomand să utilizezi aceste 4 tehnici psihologice foarte eficiente.

Tehnica Nr. 1 – Tăiere

De îndată ce simți că în conștiința ta s-a furișat un gând negativ, pur și simplu taie-l. Imaginează-ți cum îl tai cu cuțitul.

Nu îl analiza, nu te contrazice cu el, nu te proteja de el – pur și simplu taie-l și desprinde-l de tine, iar în locul lui pune altceva – ceva frumos și plăcut!

Principiul cheie este că trebuie să faci acest lucru imediat, în acea clipă, când ai simțit că se naște acel gând în capul tău.

Tehnica Nr. 2 – Etichetă

Această tehnică se deosebește de prima, și presupune ca în loc să scapi de un gând negativ, ne depărtăm de el și îl urmărim dintr-o parte.

Îl privești, îl evaluezi, precum audiența evaluează o performanță, în același timp nu îi permiți să te supună. De parcă acest gând a apărut în capul altcuiva și îl analizezi.

În același timp analizează-ți gândurile: ce cred eu despre asta, ce simt? Ce l-aș sfătui pe un om care are un astfel de gând?

Tehnica Nr. 3 – Exagerare

Îndată ce ai observat un gând negativ la tine, trebuie să-l exagerezi până la absurditate. Aici, principiul cheie este să faci acel gând amuzant, să te joci cu el.

De exemplu: ești un vânzător, care nu poate merge la un client potențial din cauza fricii că i se va refuza. Trebuie să îți spui: ,,Într-adevăr, nu pot vinde nimic. Îmi este frică. De ce? Dacă ajung la acel om, deschid ușa iar de acolo apare vreun robot și mă lovește din răsputeri, iar după asta va alerga o mulțime de oameni și mă vor stropi cu apă, râzând de mine. Și iată că eu ud leoarcă mă întorc în oficiu, iar colegii vor ridica panouri cu inscripții: Ești un idiot, de ce te-ai întors? și vor râde de mine.”

Este absurd, dar anume această absurditate te va ajuta să depășești acel gând negativ.

Tehnica Nr. 4 – Confruntare

Tot ce ne spune gândul negativ, trebuie să transformăm în ceva total opus.

Îndată ce în capul tău a venit gândul ,,niciodată nu voi reuși să adun acei bani, la care visez” trebuie să îl transformi și să îți spui ,,neapărat voi obține succesul”.

Este o tehnică foarte eficientă, pentru că este absolut imposibil să te gândești concomitent și la bine și la rău. Așadar, dacă vei renunța la gândurile negative și vei opta pentru cele pozitive, realitatea ta se va îmbunătăți de la sine.

Reține: gândurile negative au putere asupra ta, doar în cazul în care reacționezi la ele!