Lipsa răspunsului deja e un răspuns. Și destul de clar – ține minte asta!

Tăcerea – este și ea importantă. Deși lipsa răspunsului poate părea că nu e sfârșitul, de fapt, are o semnificație. Și acest lucru nu poate fi ignorat. Deseori, într-o relație, liniștea înseamnă că sfârșitul este aproape. Când aștepți un răspuns și nu-l primești, în adâncul sufletului știi că ceva s-a schimbat.

Și când ceva se schimbă în relația voastră, știi că nu mai există cale de întoarcere.

Doar pentru că nu ai primit un răspuns, nu înseamnă că nu ți s-a transmis un mesaj. Lipsa răspunsului – de asemenea, e un răspuns. În multe cazuri, acest lucru înseamnă că totul s-a înrăutățit. Când omul îți răspunde prin tăcere, înseamnă că nu te consideră vrednic de răspuns. Înseamnă că nu vrea să-și piardă energia pentru tine. Înseamnă că nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu tine.

Lipsa răspunsului, în esență, înseamnă că omul nu-ți mai împărtășește sentimentele și gândurile profunde. Nu mai vrea să-ți vorbească despre lucrurile importante din viața lui. Înseamnă că încet, încearcă să se îndepărteze de tine, pentru că nu se mai simte confortabil pentru a se deschide în fața ta. Deși nu-ți dezvăluie sentimentele, el vorbește foarte mult despre ceea ce simte.

Când omul nu-ți răspunde, înseamnă că nu mai vrea să fie pentru tine cel care trebuie să fie și pe care vrei să-l vezi. Deci, are alți oameni pentru asta.

De fapt, el preferă să comunice cu ceilalți, pentru că te consideră o pierdere inutilă de timp, energie și emoții. Nu mai simte acea legătură cu tine, de aceea se îndepărtează ușor, de parcă nu te-ar fi cunoscut niciodată. Acesta este motivul pentru care te ignoră și se comportă de parcă nu meriți un răspuns.

E dificil, atunci când tot ce-ți dorești – e să-i oferi dragostea, iar ca răspuns primești doar tăcerea. Dar se întâmplă. Atunci când omul nu-ți răspunde, înseamnă că se întâmplă ceva cu el, dar nu vrea să treacă prin asta cu tine. Poate că trece prin perioade bune sau rele, dar a decis să le trăiască singur. El nu te mai vrea în viața lui, de aceea nu-ți răspunde. Și asta ar trebui să-ți spună multe despre sentimentele lui.