Dezordinea, vocabularul licențios și alte semne care îți spun că ai un IQ ridicat

Inteligența înaltă – este un dar și un blestem în același timp. Oamenii inteligenți se adaptează mai bine circumstanțelor, le este mai ușor să se controleze, sunt empatici, curioși. Cu cei inteligenți e mai distractiv, pentru că având inteligența înaltă, au și simțul umorului mai subtil. Dar, după cum s-a dovedit, acești oameni au și unele defecte caracteristice.

Ți s-a întâmplat în copilărie să reacționezi iritabil, atunci când părinții îți cereau să faci ordine în cameră, să mergi la culcare prea devreme sau te certau pentru cuvintele indecente? Comportamentul tău are o explicație. Dacă e să credem cercetărilor, probabil acestea sunt semne ale inteligenței înalte.

Oamenii inteligenți iubesc să înjure

Deseori, auzim că oamenii care nu sunt împotrivă să se certe, au un vocabular limitat. Studiile spulbera mitul vocabularului limitat. S-a dovedit că cei care pot numi un număr maxim de cuvinte indecente într-un minut, se descurcă mai bine la testul IQ. Un vocabular bogat în cuvinte indecente vorbește despre abilitatea retorică avansată, care le lipsește celor care își ascund vocabularul sărac în spatele decenței.

Printre ei cel mai des se întâlnesc “bufnițe”

Îți place să stai până târziu? Un alt semn al inteligenței dezvoltate. Într-un studiu, s-a constatat că majoritatea ”bufnițelor” au un IQ ridicat. Printre ei au fost de exemplu, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards și Elvis Presley. Toți iubeau să creeze noaptea. Dacă iubiți să vă culcați târziu, aveți o companie minunată.

Haosul pe masă poate indica un IQ ridicat

Dacă în jurul tău este dezordine, avem o veste bună pentru tine. Un studiu realizat de Universitatea din Minnesota susține că multe genii au avut dezordine pe masa de lucru. Conform cercetărilor, haosul creează o dispoziție creativă. Cercetătoarea Kathleen Vos consideră că dezordinea ne inspiră să căutăm libertate față de dogme, iar acest lucru ne poate oferi idei proaspete. Curățenia ideală ne obligă să respectăm regulile și ne determină să fim mai atenți.

Nu ai obiceiul să-ți pierzi timpul făcând ordine? Probabil că gândurile tale sunt ocupate cu lucruri mai importante.