7 SFATURI care vă vor ajuta să creșteți intimitatea în relația voastră. Țineți cont de ele!

Multe cupluri nu înțeleg că secretul relației lor se află în nivelul intimității. Iar intimitatea trebuie sporită în mod constant, nu numai la început. Cu cât sunteți de mai mult timp împreună, cu atât aveți nevoie de mai mult efort pentru a menține această apropiere. Pentru că ea este cea care vă va ajuta să depășiți multe probleme. Cu cât sunteți mai apropiați, cu atât e mai probabil că veți avea o viziune unică în rezolvarea unor probleme.

Pentru a crește intimitatea în relația voastră țineți cont de aceste 7 sfaturi:

1. Învățați să oferiți fără așteptări.

Împărtășiți cât mai multe cu partenerul și nu așteptați nimic în schimb. Binele se face nu pentru a obține ceva, ci pentru a-l oferi celui pe care îl iubești.

2. Găsiți frumusețea în lucrurile obișnuite.

Rutina ucide romantismul. Însă ea este inevitabilă. De aceea trebuie să învățați să vedeți frumosul în lucrurile obișnuite. Trebuie să vă iubiți viața.

3. Recunoașteți cine sunteți cu adevărat.

Fiți voi înșivă. Nu încercați să fiți altcineva. Nu purtați măști. Nu cedați cenzurii. O parte a apropierii constă în a-i arăta partenerului cine ești cu adevărat. Și pe el să-l accepți așa cum este.

4. Învățați să fiți singuri.

Independența fiecărui partener, contribuie la apropiere, oricât de contradictoriu ar putea suna. Trebuie să învățați să fiți singuri, pentru ca partenerul să nu simtă presiunea și responsabilitatea pentru fericirea și confortul tău, chiar dacă dorește să-ți ofere toate acestea.

5. Fiți pregătiți pentru discuții și dispute dificile.

Pentru a crea apropierea, trebuie să puteți discuta subiecte importante. Și acestea pot fi convorbiri incomode. Dar, pentru a deveni comode pentru discuții, trebuie să le aveți în relația voastră – așa se creează apropierea.

6. Înțelegeți că partenerul nu este cealaltă jumătate a voastră.

Nu poți aștepta ca viața să aibă sens și să te simți o persoană completă, atunci când îți vei întâlni dragostea. Fericirea și sentimentul de integritate trebuie găsite în interiorul tău.

7. NU încercați să schimbați partenerul.

Acceptă persoana așa cum este ea. Învață să iubești necondiționat. Trebuie să fii mulțumit(ă) de partenerul tău încă de la început. Nu-l trata ca pe un proiect. Nu trebuie să-l salvezi de ceea ce este acum. Trebuie să înveți să-l iubești – complet, nu doar acele părți care sunt comode de iubit.