Senzualitatea și emoția dansului în fotografie: Lucrările lui Vadim Stein te vor lăsa uluit!

Fotograful originar din Ucraina Vadim Stein creează portrete fermecătoare ale dansatorilor, reușind să capteze în lucrările sale eleganța vaporoasă în mișcare.

Născut în 1967 în Kiev, Vadim Stein și-a făcut studiile în domeniul sculpturii și a restaurării. Din 1985 a activat timp de 7 ani în Teatrul de dramă plastică în calitate de actor și iluminator. După teatru, Vadim a dezvoltat un interes față de sculptura decorativă și grafică.

La fotografie Vadim a apelat de nevoie: trebuia să își fotografieze lucrările sculptate. Mai târziu această pasiune l-a copleșit și a dat naștere unor creații unice și nemaipomenite.

Vadim locuiește și activează în Sankt – Petersburg, fiind renumit ca fotograf, sculptor și artist teatral. În lucrările sale se urmărește clar pasiunea față de pozițiile grațioase ale statuilor, care aduce un omagiu educației sale clasice.

Fotograful transmite prin creațiile sale, imagini seducătoare ale corpului uman, un joc al curbelor și mușchilor, acrobatică, dans și senzualitate într-un tot întreg.

Personajele pe care le captează în fotografiile sale redau emoții, echilibru și grație, divulgând cele mai ascunse laturi ale ființei umane. Cadrele surprind trăirile profunde pe care le simt dansatorii în decursul actului artistic.

,,Rezolvând problema estetică, eu, de asemenea, evidențiez multe probleme etice. Pentru mine, lucruri precum dragostea și moartea sunt descoperite prin categoria estetică, frumusețea este predecesorul eticii” susține fotograful.

Imaginile puternice prezintă dinamica dansatorilor în mișcare. Suprafețe solide, nedecorate și o estetică obișnuită în culori alb-negru stabilesc o scenă dramatică și pun accentul pe figurile prezentate. Acestea se răsucesc teatral, se îndoaie și se contopesc în poziții aparent imposibile.

Sursa foto: BoredPanda.com