Iată 5 Țări unde poți studia gratis! O șansă reală de care trebuie să profiți!

Studiile peste hotare, cu bursă lunară, cazare și hrană gratuită – sunt o șansă reală, disponibilă pentru fiecare.

Unele țări înțeleg foarte bine, că investițiile în învățământ pentru cetățeni și străini vor fi rambursate în timp prin creșterea economică. Acești bani se acordă studenților, deoarece sarcina principală este de a oferi absolvenților posibilitatea de a începe imediat să muncească. Asta face ca țările din prima lume să fie atât de prospere.

Iată 5 țări, unde poți merge să îți faci studiile fără mari cheltuieli:

1.Germania

Această țară oferă posibilitatea de a obține o specialitate gratuit, deoarece Germania se confruntă cu o lipsă acută de studenți în anumite domenii nepopulare. Cerința obligatorie pentru toți solicitanții – cunoașterea limbii germane. Cel mai mare avantaj, este că după câțiva ani de studiu, statul îți oferă un loc de muncă în domeniul specialității.

2.Marea Britanie

În acest an, Consiliul Britanic împreună cu Consiliul Național pentru Știință și Tehnologie oferă granturi pentru doritorii să activeze în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării.

Marea Britanie propune în mod regulat programe similare, în care cheltuielile pentru participarea la un anumit proiect sunt acoperite de instituțiile corespunzătoare.

3.Australia

Guvernul Australiei a comparat costul învățământului superior pentru străini în Australia cu costul învățământului superior pentru asutralieni în Statele Unite și Marea Britanie și a ajuns la concluzia, că este mai avantajos să sponsorizeze prima.

Această țară insulară oferă străinilor posibilitatea de a studia pentru o zecime din cost. Înafară de asta, studenții străini sunt scutiți de taxa pentru admitere, cazare, hrană și chiar articole de papetărie.

4.Danemarca

Câțiva ani în urmă, Danemarca a standardizat structura învățământului superior în așa fel, încât studenții din străinătate să poată fi admiși liber în instituțiile daneze cu condiția că au diplomă de liceu echivalentă cu cea locală. Înafară de asta, în Danemarca există multe programe, care propun burse pentru studenții din orice țară.

Drept rezultat, din 2013 numărul de studenți străini în Danemarca s-a dublat. Pentru ei a fost creat un site special Study in Denmark, unde este publicată toată informația necesară: cerințele față de abiturienți, costul studiilor, bursele disponibile, cursurile propuse și chiar și opiniile studenților străini care învață acolo.

5.Olanda

Olanda este o destinație excelentă pentru cei, ce își doresc să studieze peste hotare. Aici studiile superioare sunt gratuite, plus la asta universitățile propun burse pentru studenții străini.

Ministerul educației, a culturei și a științei, instituțiile de cercetare și universitățile propun burse prin programa Holland Scholarship, care este concepută pentru studenții din străinătate care doresc să obțină o diplomă de licență sau una academică în Olanda.