De 87 de ani împreună… Acest cuplu de evrei îți dezvăluie secretul unei căsnicii fericite!

Un cuplu de evrei din Marea Britanie și-a sărbătorit cea de-a 83-a aniversare a căsătoriei, obținând astfel recordul celei mai durabile căsnicii din țară.

Helen și Maurice Kaye, în vârstă de 104 și 105 ani, și-au sărbătorit aniversarea în 2017, fiind înconjurați de familie în orașul Bournemouth.

Cei doi s-au cunoscut, când Maurice Kaye era agent de vânzări angajat la firma tatălui său. Ei au fost împreună timp de 87 de ani.

,,Atât de multe s-au schimbat, dar încă mai suntem unul alături de altul, slavă lui Dumnezeu. Am avut o zi frumoasă, ne-au distrat și amuzat foarte mult strănepoții noștri. Acum aștept următoarea aniversare.” – a dezvăluit bărbatul.

,,Am rămas uimită, cât de mult mi-a plăcut”– a povestit Helen despre evenimentul, care a avut loc acasă la ei, la 160 km de la Londra.

Fiica lor, Tina, a spus că părinții ei au fost ,,o adevărată inspirație pentru toți, care îi cunosc, și ne considerăm binecuvântați că îi avem alături”. Ea susține, că mama ei este o femeie stilată și îngrijită, care vizitează frizerul de două ori pe săptămână, iar manichiura și-o face în fiecare vineri. Iar tatăl are un simț al umorului irepetabil, este foarte ironic și un mare iubitor de viață.

Cuplul afirmă, că ar fi putut să își sărbătorească cea de-a 87-a aniversare a căsătoriei, dacă Helen nu ar fi așteptat să se mărite mai întâi sora ei mai mare.

După căsătorie, Maurice Kaye a continuat să conducă fabrica tatălui său și încă două magazine în Londra, care au fost complet distruse în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În anul 1939 el a mers pe front și a luptat împotriva naziștilor. După război, cuplul s-a mutat în orașul Bournemouth și a dat viață la patru copii, din care doar doi au rămas în viață.

,,Eu nu mă așteptam să dureze măcar o săptămână, dar continuăm să fim împreună deja de mai mult de 80 de ani” – a spus glumind într-un interviu Maurice.

De asemenea, Maurice a dezvăluit că știe secretul unei căsnicii fericite: să asculți și să fii în toate de acord cu soția.

În iulie 2018, Maurice Kaye s-a stins din viață, lăsând-o pe Helen văduvă.