Această Poveste cu Tâlc te va ajuta să înțelegi cât de Distructivă poate fi Supărarea!

Iată cum puteți învăța copiii și pe voi înșivă ce este supărarea și de ce nu merită să vă supărați:

”Supărarea, este un animal micuț, aparent inofensiv. El nu face niciun rău. Dacă nu încerci să-l domesticești, el trăiește în sălbăticie și nu atinge pe nimeni.

Dar toate încercările de a profita de el, se termină trist… Acest animal micuț și vioi poate ajunge accidental în corpul fiecărui om.

Omul îl simte imediat. El se supără.

Animalul începe să strige: “Am fost prins accidental! Lasă-mă să ies. Aici e întuneric, iar eu sunt speriat! Lasă-mă în libertate!”

Însă oamenii au uitat limbajul animalelor. Există unii care eliberează imediat supărarea, cât încă e mică – acesta este cel mai bun mod de a-ți lua rămas bun de la ea.

Dar sunt și cei care nu vor să o elibereze. Ei spun că le aparține, se gândesc mereu la ea, au grijă de ea. Însă supărării oricum nu-i place în om. Ea se învârte, căutând o cale de ieșire, dar din moment ce are vederea slabă, nu găsește calea. Un animal atât de ciudat. Și omul, de asemenea … Nicidecum nu eliberează supărarea.

Animalul fiind înfometat, începe să mănânce tot ce găsește. Și omul simte asta. Îl doare ba aici, ba acolo…Dar nu eliberează supărarea. Pentru că s-a obișnuit cu ea. Iar supărarea mănâncă și crește… găsește ceva gustos în interiorul omului, se lipește și înghite acel loc.

Și în cele din urmă supărarea se lipește de ceva din corpul omului și fără voința sa, devine o parte din el. Omul devine slab, începe să se simtă rău, iar supărarea în interior continuă să crească.

Omul nu știe că tot ce trebuie să facă – este să elibereze supărarea! Și ea se va simți mai bine fără om, și omul va trăi mai bine fără ea.

Morala: Supărarea este o stare de spirit. De fapt, noi înșine luăm decizia să fim supărați. Atunci când vrei să te superi, gândește-te: oare e chiar așa de plăcut să-ți plângi de milă? Prădătorul întotdeauna îl simte pe cel slab și îl atacă. Eliberați supărarea, lăsați-o să plece!