Aceste 12 SFATURI te vor AJUTA să-ți îmbunătățești viața. Urmează-le!

Dacă îți ignori sentimentele și emoțiile, atunci psihicul tău neapărat îți va răspunde înapoi. Îți oferim câteva sfaturi din psihologia gestalt, care probabil, într-o zi te vor ajuta să-ți îmbunătățești viața.

1. Oamenii se comportă așa cum se comportă și fac ceea ce fac nu pentru că sunt niște ticăloși, ci pentru că așa i-a făcut cineva. Chiar și ticălosul a parcurs o cale, înainte de a deveni ceea ce este și probabil nu înțelege că poate acționa și în alt mod. Această conștientizare are un efect bun asupra abilității de a accepta oamenii. În special, ne ajută să ne acceptăm părinții și să eliberăm unele traume din copilărie.

2. Cu toate acestea, nu suntem obligați să-i acceptăm pe cei care nu ne plac. Această abilitate este nu mai puțin importantă decât abilitatea de a accepta. În general, să nu ai de-a face în mod inutil cu oamenii care nu-ți plac – este o practică sănătoasă și plină de satisfacții.

3. Spune-le oamenilor ce simți. Prin asta, în perspectivă, îți vei face bine și ție, și lor. Chiar dacă acum te gândești că nu este așa. Chiar dacă ei cred că nu este așa.

4. Când spui ceea ce simți folosește expresia “mă simt rănită” în loc de expresia “ești un idiot”. Doar așa vei fi auzită cu o probabilitate mai mare.

5. Încrederea față de celălalt este un dar semnificativ pe care ți-l faci, în primul rând ție.

6. Procesele care se întâmplă în noi, chiar dacă nu ne plac, au o funcție importantă. Pur și simplu, uneori acestea se află în conflict sau ne protejează nu numai de experiența neplăcută, ci și de lucrurile importante.

7. Gândirea pozitivă – este doar gunoi. Ea ne distrage atenția de la problemele și sarcinile reale.

8. Ne este dificil cu acele lucruri care ne schimbă ideile despre noi înșine. Chiar dacă le schimbă în bine. Paradoxal, dar așa este.

9. Nu întrebați – “Oare chiar o persoană într-adevăr poate să gândească / să simtă / să acționeze astfel?” Da, poate. Omul este un lucru uimitor.

10. Dacă îți ignori sentimentele și emoțiile, atunci psihicul tău îți va răspunde înapoi. Dacă nu a făcut-o încă, înseamnă că acumulează forțe pentru a-ți răspunde mai puternic.

11. Poți să nu-ți iubești părinții. Dar poți și să-i iubești.

12. Este minunat când sentimentele, valorile și gândurile tale sunt respectate, dar, de fapt, nimeni nu este obligat să facă asta.