10 ADEVĂRURI în viziunea scriitoarei Anne Lamotte, care te vor face să privești viața cu alți ochi!

Anne Lamotte este scriitoare americană, activist politic și civic. Cărțile ei, pline de umor, sunt în mare parte autobiografice și descriu subiecte precum alcoolismul, viața mamelor singure, depresia și creștinismul.

”Când am admis sincer că agonia vârstei de mijloc a rămas în urmă, de pe sufletul meu a căzut o piatră imensă. Am decis imediat să scriu tot ce cred că este adevărat. Adesea întâlnesc oameni deprimați și triști, care nu încetează să-mi pună întrebări: ce este adevărat și ce este fals? Îndrăznesc să sper că lista mea va fi utilă celor care sunt aproape de disperare și îi va ajuta să schițeze cel puțin un plan de acțiune.”

Orice adevăr este paradoxal.

Primul și cel mai autentic adevăr: orice adevăr este paradoxal. Viața este un dar prețios, neasemuit de frumos și, în același timp, o pedeapsă insuportabilă. Cea mai proastă combinație pentru proprietarii sufletului sensibil. În această lume există atât de multe ciudățenii. Aici sunt împletite frumusețea și bunătatea, sărăcia teribilă, inundațiile și bebelușii, acneea și muzica lui Mozart. Sistemul nu este cel mai ideal.

Regula de repornire

Aproape orice lucru va funcționa din nou, dacă îl oprești câteva minute. Acest lucru este valabil și pentru tine.

Căutați în interiorul vostru

Aproape tot ceea ce te poate face fericit pentru o perioadă lungă de timp, poate fi găsit numai în interiorul tău. E imposibil să cumperi sau sa câștigi liniștea, nu poți invita la întâlnire stima de sine sănătoasă. Acesta este cel mai dezgustător adevăr, pe mine personal, mă supară. Dar ceea ce este important, într-adevăr se obține prin munca interioară și nu putem face asta pentru alții, indiferent cât de mult îi iubim.

Acceptarea radicală de sine

Fiecare dintre noi este un personaj speriat, înșelat, frânt și plictisit de sine. Chiar și omul care la exterior arată că totul este bine. Problemele altor oameni sunt asemănătoare cu problemele voastre. Deci, nu încercați să vă comparați sentimentele interioare cu ceea ce vă arată alții.

Și încă ceva: nu puteți salva, corecta sau forța pe cineva să renunțe la viciile sale. Încercarea de a corecta, a proteja sau a salva pe cineva sunt o pierdere de timp. Însă acceptarea radicală de sine – este un cuantum pe care îl vei emana ca aer proaspăt în atmosferă. Crede-mă, acesta este cel mai valoros dar pentru Univers.

Munca grea

Familia. Familia este o muncă grea, chiar și atunci când rudele tale sunt cei mai minunați oameni. Dacă la o adunare de familie simți că ești gata ”să te omori” sau să-l omori pe aproapele tău, încearcă să-ți amintești că nașterea oricăruia dintre noi este un adevărat miracol.

Viața – este o școală a iertării. Poți să începi învățătura, iertându-te în primul rând pe tine, iar apoi treptat să ajungi și la rudele tale.

Alimentația corectă

Mâncarea. Încearcă puțin mai bine. Cred că înțelegi ce vreau să spun.

Compasiunea

Compasiunea este un analog metafizic al unui ulei de impregnare care poate umple toate fisurile, este colacul nostru spiritual de salvare. Actul de caritate ne poate schimba din interior, ne poate vindeca, poate răscumpăra greutățile vieții.

Râsul

Este o formă carbonică a sfințeniei: inspirație după inspirație el ne readuce la viață, ajutându-ne să credem din nou în bine. Și amintește-ți – ultimul cuvânt întotdeauna aparține compasiunii. Dacă nu vine, atunci nu este sfârșitul.

Dumnezeu – nu este o brioșă cosmică

Dumnezeu este bunătatea. Și nu e atât de înfricoșător. Este o minte iubitoare care poate inspira viața în noi.

Moartea

Moartea – este și încântare, și groază. Când mor oamenii fără de care nu poți trăi, este insuportabil. Niciodată nu ne vom putea recupera de aceste pierderi și, în ciuda setărilor noastre culturale, nici nu ar trebui. Noi, creștinii, vedem moartea ca o schimbare globală a adresei. Dar oricare ar fi religia voastră, cei dragi vor trăi în inimile voastre, doar dacă nu vă opuneți acestui lucru.