NU așteptați ocazii speciale. Trăiți viața azi, aici și acum…

Se dedică oamenilor cu sindromul vieții amânate…

Trăiau odată doi oameni, el și ea. Găteau în fiecare zi, conservau legume pentru iarnă și ca toată lumea îmbătrâneau. La balcon păstrau săniile, iar sub pat cutiile prăfuite în care păstrau steaua de pe pomul de Crăciun. În general trăiau fără griji. Trăiau cu sens, conform planului.

Ea păstra pentru ocazii speciale rochia de catifea, două sticluțe de parfum de la Gucci, o bucată de fetru roșu, șase pahare de cristal și o sticlă de vodcă chinezească. Și într-un sac de sport păstrau o barcă gonflabilă.

Odată cu trecerea timpului, rochia s-a decolorat, paharele treptat s-au îngălbenit, iar steaua de sub pat s-a stins de plictiseală. Încet, încet, fetru a fost mâncat de molie, barca s-a uscat și s-a risipit. Iar șarpele plictisit s-a dizolvat ușor în vodcă. Sania a ruginit. Parfumul de la Gucci s-a evaporat.

Au trăit, au îmbătrânit și tot așteptau ocazia specială. Și ocazia specială a venit, ca de obicei, pe neașteptate.

Într-o zi ea spăla ferestrele și a alunecat. În aceeași zi, el a căzut făcând atac de cord. Și niciunul dintre ei nu s-a mai întors în această casă.

Două pahare de cristal cu vodcă și o bucată de pâine deasupra, iar în apartament bate vântul. Copiii fac ordine, curăță și aruncă totul.

În coșul de gunoi ajunge sania, sacul de sport împreună cu barca, fetru găurit. Rochia de catifea întoarsă pe dos, șterge metru după metru stratul gros de praf de sub pat. În grămada de gunoi ajunge și parfumul de la Gucci.

Pentru asta au trăit. Așa arată ea, ”ocazia specială”.