Iată cum ne trădează limbajul gesturilor: 9 cele mai frecvente greșeli

Limbajul corpului determină modul în care ne percep alți oameni. Când stăpânești excelent această artă, ceilalți te consideră o persoană încrezătoare, energică, pasionată și onestă. Iar atunci când abilitățile tale non-verbale sunt slab dezvoltate, s-ar părea că ai stima de sine scăzută și nimic nu te interesează.

Autoarea cărții ”The Power of Body Language” Tonya Reiman, identifică 9 greșeli tipice pe care le fac oamenii care nu posedă deloc limbajul corpului.

1. Postura slabă. Pentru a fi perceput ca o persoană încrezătoare, trebuie să stai drept, să-ți întinzi gâtul, să împingi pieptul ușor înainte, să îndrepți urechile și umerii, să-ți distanțezi puțin picioarele, distribuind în mod egal greutatea. Acest lucru, spune autoarea “afectează reacțiile chimice din creier, făcându-ne să ne simțim mai puternici, mai încrezători și adăugând aspectului nostru seriozitate, putere și vitalitate.” Oamenii adesea își lasă umerii în jos din cauza oboselii, spatelui bolnav sau pur și simplu neatenției. Acest lucru crează impresia de neîncredere, lene și nefericire.

2. Incapacitatea de a te sincroniza. Atunci când ne place cineva, începem să-i imităm vocea, intonația, ritmul mișcărilor, pozițiile, spune Patty Wood, expert în limbajul corpului. Este ca un dans. Dacă nu ”dansați” cu colegii, ei ar putea să creadă că nu sunteți interesați de cuvintele lor, că jucați prost în echipă sau că sunteți un mincinos”.

3. Mișcările agitate. În negocierile de afaceri, cele mai importante gânduri adesea sunt prezentate prin gesturi destul de slabe. “Oamenii de afaceri influenți tind să gesticuleze mai subtil și mai precaut, atunci când vor să se exprime autoritar,” – spune expertul. Însă mulți muncitori astăzi gesticulează agitat cu mâinile, rotesc telefonul, își răsucesc părul cu degetele. Acest lucru demonstrează slăbiciunea și lipsa de încredere în sine.

4. Lipsa reacției fizice, lipsa de atenție față de propriile expresii faciale. Este o mare greșeală să nu manifestați empatie și interes pentru cuvintele colegilor. “Deseori ne exprimăm interesul cu sprâncenele ridicate, prin zâmbete, voce, înclinându-ne înainte”, spune Wood. Dacă nu oferiți un astfel de feedback fizic, oamenii vor crede că nu vă pasă.

5. Nu priviți oamenii în ochi.  Contactul vizual – este unul dintre principalele componente ale comunicării non-verbale. Abilitatea de a vorbi și, în același timp, de a privi persoana – transmite autoritate, încredere, farmec. El te ajută cu adevărat să convingi oamenii. Lipsa contactului vizual, adesea vorbește despre minciună. Apropo, atunci când întrerupeți un astfel de contact, este mai bine să priviți spre stânga sau spre dreapta; privirea în jos vorbește din nou despre lipsa de încredere în sine.

6. Strângerea de mână greșită. În mod ideal, mâna trebuie strânsă ferm, dar fără prea mare presiune. Este necesar ca palmele să intre în contact. Rotiți degetele mari și răspundeți cu presiunea comparabilă.

7. Discrepanța dintre semnalele verbale și cele non-verbale. O altă greșeală este atunci când expresia facială arată o reacție opusă cuvintelor tale. De exemplu, spui “Sună grozav” cu o voce joasă, monotonă, cu brațele încrucișate. Aceasta este cea mai gravă greșeală de comunicare. Însă unii oameni încearcă astfel să atace interlocutorul, să-i transmită nemulțumirea.

8. Incapacitatea de a zâmbi. “Zâmbetul este însoțit de o activitate crescută în cortexul prefrontal stâng, unde sunt înrădăcinate emoțiile pozitive.”, spune Reiman. Zâmbetul demonstrează încrederea, deschiderea, căldura și energia. El forțează și interlocutorul să zâmbească.

9. Brațele încrucișate în semn de protecție.  Aruncați o privire în timpul întâlnirii și veți vedea că mai mulți dintre colegii voștri și-au încrucișat brațele. “În timpul conversației trebuie să vă păstrați întotdeauna mâinile libere”, explică Wood. “Când interlocutorul nu-ți vede mâinile, începe să bănuiască că ascunzi ceva. Pentru a arăta onest și demn de încredere, scoate-ți mâinile la vedere.”