Concubinajul – este doar o iluzie că te va cere în căsătorie…

Concubinajul este deosebit de popular în zilele noastre. Din seria, de ce să-ți cumperi o vacă, când ea deja dă lapte? Deși, cineva laconic spune că e o repetiție a relației de familie. Frumos, nu? Dar cel mai interesant lucru este cum începe această relație notorie.

Adesea inițiatorul ascuns este femeia. Ea întâlnește bărbatul, îl idealizează. Adică, vede în el viitorul său soț. Și ce face ea? Încearcă să-l surprindă și să-l facă fericit în toate modurile disponibile. Îmbrăcăminte frumoasă, mâncare delicioasă, casă curată, s*x pasionat etc. E clar că oricărui bărbat îi plac astfel de lucruri. Și ce face el în cele din urmă? Îi propune femeii să locuiască împreună.

S-ar părea că este inițiatorul este el, dar oare într-adevăr este așa?

Ea este de acord cu tot ce îi propune bărbatul, iar el se va folosi de ea atât timp cât i se permite acest lucru. Dar oare o iubește? Nu, mai degrabă îi este recunoscător pentru o astfel de relație.

Și ce crede femeia în acest caz? ”Dacă azi nu mă iubește, neapărat mă va iubi mâine.”

Astfel bărbatul poate trăi luni sau chiar ani. De ce nu? Nu e nevoie să caute s*x, are un pat cald acasă. Mâncăruri delicioase în fiecare zi. Există cineva care-i spală șosetele. Iar femeia nu cere aproape nimic pentru asta. Ei bine, da, uneori caută motiv de certă sau e capricioasă. Și ce? Așa e femeia. O poți suporta. În schimb noaptea te poți lipi de pieptul ei. E plăcut.

Și ce se întâmplă în acest moment în mintea femeii? Ah, sunt atât de nefericită, fac totul, iar el nu ma apreciază! Nu mă cere de soție. E un ticălos! Și treptat, sentimentele ei se sting.

Fără îndoială, există și situații când după câțiva ani de conviețuire, ei se pot căsători. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că bărbatul la un moment dat își dă seama că totuși o iubește. Dar asta se întâmplă foarte rar. De cele mai multe ori, atunci când la orizont apare alt bărbat. Aici deja se activează instinctul de prădător.

Mult mai des, după câțiva ani de concubinaj, la o lună după separare bărbatul se căsătorește. Și noua lui parteneră poate fi chiar mai rea decât cea cu care a trăit atâția ani. Pur și simplu el s-a îndrăgostit. Iar când bărbatul iubește, el vrea să înregistreze relația. El deja are nevoie de ștampila în pașaport.

Ce este de fapt căsătoria și familia? Da, în primul rând e dragoste și înțelegere. Dar, cel mai important, este sacrificiul reciproc. Dacă doar un partener își sacrifică timpul și pe sine de dragul omului iubit, atunci, puțin probabil această relație se va legaliza vreodată.

Dar ce facem noi femeile? Aproape niciodată nu ne gândim la asta. Noi încercăm să-l deservim, să-l mulțumim pe bărbat. Nu înțelegem că încurcăm recunoștința și iubirea. Da, recunoștința de asemenea, este un sentiment bun. Dar să îmbătrânești cu ea, este cumva trist. Nu credeți asta?

Personal, cred că aceasta formă de relație – este o conviețuire obișnuită. Ea distruge speranța pentru familie, copii și un soț fidel. Dacă femeia vrea să devină o soție legitimă și să trăiască împreună cu soțul ei, atunci nu trebuie să fie de acord cu jumătăți de măsură.

Fetelor, nu merită să ”legați” bărbatul. Nu confundați recunoștința și dragostea. Căutați-l pe cel care va dori să vă ducă la altar deja după câteva luni sau chiar săptămâni de relație. E mai bine așa, decât să vă distrugeți ani de zile în concubinaj.