Conștientizarea – este singura cheie spre libertate…

Să înveți ”să alungi” norii din viața ta – nu este dificil. E mult mai dificil să înveți să-i lași în pace, să facă ce vor.

”Să facă ce vrea” – aceasta este formula dragostei, baza ei; Ceea ce este cultivat pe o altă bază, doar se preface că e dragoste.

Dacă iubești cu adevărat viața (adică îi permiți să fie așa cum este) nu va trebui să schimbi vremea. De fapt, nimeni nu poate face asta cu adevărat, în schimb fiecare poate să-și piardă forțele în încercarea de a o schimba. Sau mai degrabă, ei nu știu cum să înceteze să facă acest lucru. Și cum, poți învăța să oprești ceea ce nu conștientizezi?

Omul este un vas plin cu dragoste și frică. Cu cât o substanță este într-o cantitate mai mare, cu atât cealaltă e mai puțină. Toate celelalte simțuri – sunt derivate din aceste două.

Sentimentul pe care tradițional îl numim “iubire” – este doar o frică deghizată (frica de a pierde ce e al tău, frica de a nu primi suficient).

Cu dragostea pentru viață – este exact la fel.

Conștientizarea – este singurul instrument cu care puteți ieși din acest coșmar. Nu trebuie să lupți cu tine și mai ales nu trebuie să lupți cu ceilalți (orice luptă este generată de frică), este suficient să conștientizezi cel puțin o acțiune și o mișcare spirituală. Pentru început.

Nu contează cum te comporți, ce spui și ce faci dacă toate acestea se întâmplă conștient. Acțiunile conștiente – nu sunt “rele”, ele sunt însăși viața.

Conștientizarea – este singura cheie spre libertate și, în același timp, este însăși libertatea, în forma în care e disponibilă omului pe acest pământ.