Dacă cineva te tratează prost, fă-ți aceste 5 promisiuni!

Dacă o persoană din cercul tău apropiat te tratează prost, ar trebui să o faci să înțeleagă că dacă nu-și schimbă atitudinea vei fi nevoit(ă) să te îndepărtezi de ea, pentru că bunăstarea ta personală este o prioritate.

Iată 5 promisiuni pe care trebuie să ți le faci pentru a reacționa corect când cineva te tratează în mod necorespunzător:

1. Îmi promit să-mi amintesc mereu cine sunt și ce valorez. 

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci în această situație: să nu pui cuvintele altora la suflet. Ar trebui să reacționezi demn și să-ți amintești mereu ce valorezi. Cuvintele lor nu te caracterizează. Din acest motiv, orice agresiune la adresa ta percepe-o fără să-ți pierzi echilibrul interior.

2. Îmi promit să-ți limitez agresiunea

Imaginează-ți că în jurul tău este un colac de salvare care te ajută să te menții în orice mediu și anturaj: acasă, la muncă..etc. Acesta este suportul și puterea ta zilnică. Însă într-o zi, cineva vine prea aproape de tine și îți străpunge colacul de salvare pentru a scoate din el tot aerul. După asta observi că începi să te scufunzi.

Nu permite să ți se întâmple ceva asemănător. Ai tot dreptul să împiedici acest lucru, să te aperi, să stabilești limite, să determini ce este permis și ce nu. Nu permite nimănui să-ți facă rău.

3. Îmi promit să vorbesc cu încredere

În orice situație trebuie să-și păstrezi calmul, doar așa vei putea vorbi cu încredere.

Imaginează-ți un palat, o cameră albă cu ferestre deschise prin care pătrunde lumina și aerul. Mergi acolo și respiră profund. Nimic din ceea ce spun sau fac alții, nu trebuie să te facă să uiți cine ești și ce meriți.

După ce te simți complet calm(ă), vorbește! Să fii încrezător înseamnă să fii capabil să vorbești calm și în același timp ferm, declarând clar ce permiți și ce nu permiți la adresa ta. Vorbește fără frică, protejează-te.

4. Îmi promit să-i las în urmă pe toți cei care mă tratează prost

Cel care te tratează rău nu merită nici timpul, nici îngrijorarea ta, pentru că nu te respectă, nu manifestă compasiune față de tine, nu-ți împărtășește emoțiile. De aceea, nu poți trăi zilnic într-o astfel de tensiune, este prea distructiv și dăunător pentru personalitatea ta.

La asta trebuie să te gândești și să iei decizia corespunzătoare: să-i spui clar că nu-i vei permite o astfel atitudine față de tine.

5. Îmi promit să-mi vindec rana și să devin mai puternic(ă)

Oferă-ți timp. Ai nevoie de timp pentru a te simți mai bine. Găsește-ți o activitate de suflet: plimbă-te, scrie, călătorește, petrece timpul cu prietenii. Poți găsi consolare în multe lucruri. Dar cel mai bun mod de a-ți vindeca rănile ar fi să te înconjuri de oameni care te iubesc cu adevărat și care merită dragostea ta. Așa cum există oameni care pot aduce tristețe în viața ta, există și cei care îți vor permite să începi totul din nou. Doar trebuie să-i găsești.