Verifică, îți vin în minte aceste 10 gânduri distructive? Dacă da, atunci ești o persoană nesigură!

Te consideri o persoană încrezătoare sau dimpotrivă, nesigură? Știai că lipsa de încredere în sine duce la o gândire distructivă, care treptat îți distruge viața și o face plictisitoare, gri și monotonă? Verifică, îți vin în minte următoarele gânduri distructive?

1.Crezi că nimeni nu va dori să se întâlnească vreodată cu tine. Când cineva manifestă interes față de tine, crezi că o face din politețe sau vrea să te folosească. Sau e o glumă. Nu-ți trece prin minte gândul că, probabil acest om te place, deoarece te percepi ca fiind nedemnă de iubire.

2. Crezi că nimeni nu vrea să comunice cu tine. Refuzi invitațiile la petreceri și nu răspunzi la mesaje, deoarece presupui că oamenii vor fi fericiți și fără tine. Chiar dacă aceștia doresc cu adevărat să te vadă, te distanțezi și te închizi în lumea ta mică.

3. Ești sigură că vei eșua. Nu încerci să-ți atingi obiectivele, deoarece crezi că neapărat vei eșua. Crezi că îți lipsesc calitățile necesare pentru a obține succesul. Cedezi rapid, fără să faci o încercare, ceea ce înseamnă că niciodată nu vei afla de ce ești capabilă cu adevărat.

4. Crezi că ești o povară și o sursă de îngrijorare. Nu trimiți niciodată prima mesaje oamenilor care-ți plac și nu îți inviți prietenii în ospeție, pentru că îți este teamă să nu pari intruzivă. Te izolezi, pentru că nu vrei să-i impui cuiva prietenia și comunicarea ta.

5. Ești sigură că relația ta se va încheia în curând. Chiar și atunci când ești într-o relație sănătoasă, îți faci griji că mai devreme sau mai târziu vei fi înșelată și trădată. Nu te apreciezi, de aceea te gândești mereu că partenerul tău își va găsi pe altcineva și te va părăsi.

6. Crezi că viața altor oameni este mai bună decât a ta. În loc să încerci să fii mai bună, îi invidiezi în secret pe alții că sunt mai frumoși și au mai mult succes.  Alături de aceștia, te simți inferioară.

7. Crezi că arăți stupid. În timpul unei discuții în grup tu mereu taci. Rareori vorbești cu colegii. Îți stăpânești gândurile pentru că îți este teamă să arăți ridicol și stupid în ochii altora.

8. Te consideri o persoană neatrăgătoare. Îți ștergi fotografiile. Te încrunți când te privești în oglindă. Nu ești niciodată mulțumită de felul în care arăți, chiar dacă stai ore întregi în fața oglinzii pentru a te aranja.

9. Crezi că doar agravezi situația. Niciodată nu-ți întrebi prietenii despre ceea ce îi îngrijorează, pentru că nu vrei să le invadezi viața. Pentru nimic în lume nu vei manifesta inițiativă, de teama să nu strici totul.

10. Crezi că vei rămâne singură toată viața. Nu crezi în șansele tale că îți vei găsi iubirea. Încerci să nu ieși în evidență, să nu atragi atenția asupra ta, pentru a nu provoca glumele celor din jur atunci când îți place cineva.