Iubirea Adevărată – este din lumea unde suntem Spirite, iar aici totul este surogat.

Iubirea – este din lumea unde suntem Spirite. Acolo e diferită. Nu este ca iubirea cu care ne-am obișnuit aici. E energie pură. Deschisă și cuprinzătoare. Necondiționată. Incontestabilă. Energia acelei vieți. Mâncarea și oxigenul. Singura formă posibilă de existență.

Aici e diferită. Totul este diferit. Aici este relația. Cu regulile și jocurile sale. Cu scenarii pe care le inventează ego-ul. Oamenii cred că asta este Iubirea.

Se întâmplă uneori și aici. Ca o scânteie. Rapidă. Scurtă. Precisă. Oamenii nu o pot păstra. Conștiința pură, încrederea absolută, deschiderea extremă nu rezistă pentru mult timp. Spiritul se deschide pentru un timp prea scurt. Și apoi… Apoi se întâmplă relația.

Unii sunt mai norocoși – ei își recunosc sufletul pereche. Cei care își amintesc esența lor. La ei se întâmplă ceea ce e rar la oameni. Iubirea. Cupluri unice. Poate câteva zeci, sute. Dar puțin probabil mii. Și cu siguranță nu milioane.

Cincizeci de ani în armonie unul cu celălalt. Se întâmplă. Pentru că trebuie să crezi și să te dedici acestui lucru. Necondiționat. Fără să privești înapoi. Să simți această legătură în interiorul tău și să i te oferi. Însă oamenii nu reușesc asta. Îi împiedică ego-ul. Restricțiile de personalitate. Experiența. Frica. Stereotipurile. Lipsa de credință în natura spirituală a omului, în Ființa Unică.

Viața. Obișnuită. Familiară. Nu ne permite să ne aprofundăm în sentimente. Totul e superficial. Confort și comodități. Acestea pot fi înțelese și atinse. Se pot vedea. Simți. Puțini ascultă Spiritul. E prea mult zgomot. Oamenii își urmează rațiunea. Cred mai mult în analiză, logică și alte straturi, decât în ceea ce simt. Inima e închisă. Așa e mai ușor de trăit. Așa poți ajunge până la moarte. Fără durere.

Spiritul însă cere pentru totdeauna. Complet. El nu cunoaște jumătăți de măsură sau cum e comod. El este totul. Și trăiește în tot.

Cei care au realizat acest lucru în sine, nu sunt capabili de puțin. Ei caută. Așteaptă. Pe cel care, de asemenea, nu este capabil de puțin. Spiritul merge către spre spirit. Să reproducă. Să recreeze. Să simtă din nou. Ca acasă.

Pentru că Iubirea Adevărată – este acolo. Iar aici totul este surogat.