Aceste 4 SFATURI vor ajuta părinții să educe copii de succes.

Jurnalistul și psihologul Eric Barker vorbește despre noile cercetări în domeniul educației copiilor. Iată 4 reguli importante pe care le-a dedus:

1. Lucrați asupra voastră

Vreți să aveți copii fericiți? Atunci nu uitați să trăiți cu bucurie. Părinții fericiți au copii fericiți. Și nu e vorba de genetică. În primul rând, de raportul dintre muncă și viața personală.

Stresul vostru – nu este doar al vostru. Studiile arată că stresul părinților slăbește inteligența copiilor, diminuează sistemul imunitar, crește riscul de obezitate, boli mintale, diabet, alergii și chiar deteriorarea dinților.

Da, ești un exemplu de urmat. Șapte din zece tineri se compară periodic cu părinții, în ceea ce privește cariera sau relațiile. De aceea, primul pas în grija pentru copii – este să aveți grijă de voi.

2. Autonomie

Copiii înfloresc atunci când au spațiu pentru a fi indivizi. Ei trăiesc mai bine atunci când pot face planuri singuri sau cel puțin cuvântul lor înseamnă ceva. Chiar este important ca ei singuri să-și aleagă pedeapsa. Asta va crește motivația de a respecta regulile.

3. Comunicarea

Potrivit cercetărilor, în timpul meselor părinții vorbesc și cel mai des spun astfel de fraze: “Ia-ți coatele de pe masă” sau “Te rog transmite-mi ketchup-ul”. Ei vorbesc la masă două treimi din timp. Și asta este o problemă. Deci, primul obiectiv ar fi să inversați acest raport, lăsați copiii să vorbească mai mult. Și al doilea: învățați-i câte un cuvânt nou în fiecare zi. Multe cercetări confirmă faptul că un factor determinant al succesului la școală este vocabularul bogat.

Nu aveți obiceiul să luați masa în familie? Merită să-l începeți. Studiile arată că acei copiii care mănâncă împreună cu părinții, cu o probabilitate mai mică vor consuma alcool, droguri, vor fuma sau vor suferi de tulburări de alimentație.

4. Comunitatea

Multe cercetări spun că familiile religioase sunt mai fericite. De ce? Pentru că comunitatea religioasă oferă familiei prieteni. Oamenii de știință spun că nu contează ce religie practicați sau cât de aproape vă simțiți de Dumnezeu, ci numărul de prieteni pe care îl aveți în comunitatea religioasă. Zece – este un număr magic: dacă aveți atâția prieteni, veți fi mai fericiți.

Și cine are o influență mai mare asupra copiilor decât voi? Colegii. Deseori vorbim despre presiunea colectivului, dar studiile arată că acest efect este adesea pozitiv. Pe de o parte, presiunea colectivului încurajează copiii să-și asume un comportament riscant, dar, pe de altă parte, îi obligă să obțină rezultate mai bune la școală, să acorde mai multă atenție opiniilor profesorilor și părinților și societății în ansamblu.

Și în cele din urmă…

Dragostea. Nu este suficient să-i ghidați, să-i protejați, să-i consolidați. Copiii tind să se simtă mai aproape de cei care își manifestă permanent afecțiunea față de ei.

Ei – sunt o nouă generație. Ei au șansa să devină mai buni decât noi, deci oferiți-le această șansă.