Psihologia culorii: Iată ce personalitate are omul care preferă Albastru.

Albastru se asociază cu marea, cu apa, este culoarea care relaxează și calmează. Ne fascinează și ne face să reflectăm asupra vieții. Omul care iubește și alege această culoare permanent are următoarele calități:

Bună organizare. Poate chiar la limita pedantismului. Pentru el este important să aducă totul în ordine, să pună lucrurile la locul lor. Această abordarea îi simplifică viața și îi economisește timpul.

Determinare și putere de voință. Întotdeauna și absolut pentru tot are punctul său de vedere. El își va apăra drepturile și opinia până la final, până când planul său va reuși. Și este capabil să reziste chiar și unui grup de oameni, fără teama să se afirme și să le arate că gândește diferit;

Impulsivitate. Datorită impulsivității și iritabilității rapide, astfel de oameni au nevoie de ceva care să-i calmeze și să-i ajute să obțină echilibru și sentimentul de armonie interioară. Iar albastru se descurcă perfect cu acest rol. Este nepotrivit pentru cei cu stima de sine scăzută. Care se află de mult timp într-o stare de stres sau încearcă să facă față tensiunii interioare. De exemplu, oamenii care luptă cu dependența de fumat, temporar pot respinge această culoare.

Sănătate

Această culoare contribuie la relaxare și descărcare emoțională. De asemenea, afectează pozitiv inima și intestinele. Stabilizează tensiunea arterială și normalizează sistemul nervos. Chiar este capabilă să reducă pulsul și senzația de durere.

În psihologie, se crede că Albastru simbolizează succesul. De obicei, este utilizat de companiile care au ajuns la un anumit nivel și proiectează în lume informația că la ei există stabilitate. Că au un contact cu consumatorii, care sunt la fel de valoroși precum  partenerii. Doar că această culoare este utilizată atât de des, încât nu e percepută ca fiind ceva unic. Deci, dacă obiectivul dvs. principal este să arătați cât sunteți de creativi – alegeți violet.