Iată ce trebuie să faci, dacă în relație tu iubești și oferi mai mult…

Relațiile nu sunt întotdeauna egale și echilibrate. Cineva oferă mai mult, iubește mai puternic, depune mai mult efort, are mai multă grijă. Acest lucru se întâmplă foarte des, dar dacă în relație tu oferi permanent, în cele din urmă această ocupație devine epuizantă și dureroasă. Este o durere sufletească imensă: să nu te simți iubit, așa cum iubești tu. 

Ce poți să faci când tu ești persoana care oferă și are grijă mai mult în relație?

Prinde momentele când și ceilalți te iubesc și au grijă de tine. Ele pot fi mici și neînsemnate, dar de îndată ce le vei căuta cu adevărat, vei înțelege că ele există. Ele pot fi exprimate în lucruri simple și semne mici. De îndată ce îți schimbi percepția, vei descoperi că dragostea și grija față de tine există, trebuie doar să le observi și să le simți. 

Trebuie să înveți să-ți exprimi clar punctul de vedere și să ceri ceea ce ai nevoie. Majoritatea oamenilor nu-ți pot citi gândurile, aproape toți sunt egoiști și nu vor să ofere mai mult decât li se cere. Probabil nu vei dori să-ți exprimi dorințele, pentru că nu vrei să fii o povară sau o sursă de îngrijorare. Cu toate acestea, este important, să obții ceea ce ai nevoie.

Dacă tot nu simți căldură și grijă, trebuie să accepți adevărata stare a lucrurilor. Tu ești cel/cea care iubește mai mult și acest fapt este neschimbat. Nu știi cum să iubești altfel sau cum să te dăruiești mai puțin. Nu poți altfel. Ai grijă și iubești cu tot sufletul, iar această abilitate este foarte rară și cu adevărat frumoasă.

Încearcă să găsești momente când alții au grijă de tine, nu te rușina să ceri același lucru în schimb. Nu-ți închide inima. Îți va fi mai ușor să trăiești în armonie cu tine însăți, dacă nu-ți vei înșela propriul “eu”.