12 Sfaturi de Aur pentru a deveni un om fericit. INSPIRĂ-TE din înțelepciunea lui Dalai Lama!

Liderul modern al adepților budiști tibetani – Tenzin Gyatso, este considerat al 14-lea Dalai Lama. Cunoștințele sale acumulate de-a lungul anilor, le-a transformat în sfaturi și gânduri înțelepte pe care oamenii le pot urma, pentru a deveni cu adevărat fericiți.

1. Acceptarea de sine

Dalai Lama spune că autocritica provoacă în interior sentimentul de disconfort și îndoială de sine. Cel mai important lucru este să fii cinstit cu tine și cu ceilalți, să nu te învinovățești pentru orice neajuns, ci să te accepți.

2. Relații apropiate

Oamenii sunt creaturi sociale. Mentorul spiritual budist vorbește despre importanța relațiilor apropiate cu oamenii (prietenia, iubirea, legăturile de familie, prietenii și colegii). Interacțiunile sociale ajută omul fie mai fericit și mai încrezător.

3. Fără emoții negative.

Nu trebuie să acumulezi mânia și nemulțumirea în tine. Trebuie să găsești o cale de a le elibera sau de a le transforma în ceva bun. Trebuie să te concentrezi asupra emoțiilor pozitive. Sentimentele rele provoacă fapte rele, care nu te vor ajuta să devii fericit.

3. Schimbările

Dalai Lama spune că trebuie să fim pregătiți pentru tot ce e nou și să acceptăm asta, păstrându-ne în același timp convingerile și tradițiile. Totul se schimbă, nu putem lupta împotriva acestui lucru. Lupta doar te împiedică să fii fericit.

5. Compasiunea

Este una dintre principalele condiții pentru a fi fericit. Încercarea de a oferi ajutor – este sarcina fiecărei persoane. Compasiunea face omul să devină OM, iar ajutorul acordat altor ființe ne apropie de armonie și fericire.

6. Spiritualitatea

Și nu este vorba despre religie. Spiritualitatea se referă la calitățile umane personale, nu la credință. Ateii, de asemenea, pot dobândi spiritualitatea.

7. Lipsa conflictelor

Într-o dispută, ar trebui să asculți interlocutorul și să încerci să-i înțelegeți poziția. Nu este nevoie să insiști mereu pe opinia ta și să intri în dezacord cu oamenii din orice motiv. Dalai Lama ne sfătuiește să rezolvăm imediat conflictele și să nu provocăm altele noi. Pacea în suflet și pacea cu oamenii jurul nostru, înseamnă apropierea de fericire.

8. Planurile

Planurile și sarcinile pe termen lung ne ajută să atingem obiective mari și să devenim cu adevărat fericiți.

9. Cunoștințe noi

Dalai Lama spune că fiecare conversație trebuie construită astfel, încât să descoperim informații noi. Comunicarea cu diferiți oameni poate fi o sursă excelentă de noi cunoștințe, sfaturi, experiențe utile.

10. Pacea și fericirea interioară

Unul dintre secretele principalele ale lui Dalai Lama – ar fi să-ți dezvolți sentimentele prin muncă interioară. Sursele externe de plăcere nu vor asigura efectul pe termen lung al fericirii, este importantă starea interioară.

11. Analiza greșelilor

Nu percepe eșecurile ca pe ceva teribil. Fiecare greșeală este o nouă experiență, pe care o poți analiza și poți obține cunoștințe care te vor ajuta să nu o comiți din nou.

12. Gândirea pozitivă

O persoană fericită găsește oportunități de a depăși dificultățile chiar și în cele mai dificile momente. Dalai Lama ne sfătuiește să căutăm părțile pozitive în orice problemă.