Fiica ta e nemulțumită de corpul său? Aceste 7 fraze te vor ajuta să-i dăruiești încrederea în sine!

E greu să-ți privești copilul pe care îl consideri frumos și perfect, cum își critică exteriorul, își torturează corpul și se umilește. Asta se întâmplă dacă îți educi fiica în lumea în care totul îi spune că trupul ei niciodată nu va fi suficient de frumos.

Când fiica ta îți spune că este grasă și urâtă, este foarte important cu reacționezi: răspunsul tău îi poate afecta viitoarele gânduri. Îți propun 7 fraze pe care le poți folosi atunci când e nemulțumită de aspectul său exterior:

1. ”De ce crezi asta?”

”Îmi urăsc zâmbetul. Îmi urăsc părul, picioarele. Îmi urăsc exteriorul. Îmi urăsc personalitatea. Mă urăsc.”

Cu ajutorul acestei întrebări vei afla ce o preocupă și de ce. Vei obține informația care te va ajuta să decizi ce să-i spui în continuare.

2. ”Aceste sentimente sunt firești”

Confirmă-i iar și iar că sentimentele ei nu sunt o prostie, că sunt foarte importante. Asta o va ajuta să-și înfrângă teama și dacă în viitor îi apare sentimentul de inferioritate, există speranța că ea va veni la tine.

3. ”Cum crezi ce s-ar fi întâmplat, dacă ai fi arătat așa cum îți dorești?”

Acestă întrebare poate fi dificilă, totul depinde de vârsta copilului. Însă te va ajuta să înțelegi de ce fiica ta vrea să arate diferit, de ce își urăște corpul. Te va ajuta să pătrunzi în esența imaginii ideale pe care o poartă în suflet copilul tău și o vei putea ajuta să depășească ruptura dintre această imagine și cea reală. Ai nevoie să înțelegi toate astea, pentru a o putea ajuta să-și revizuiască punctul de vedere.

4. ”Ce parte a corpului îți place cu adevărat?”

Dacă o vei ajuta să-și concentreze atenția pe acea parte a corpului pe care o iubește cu adevărat, (chiar dacă această parte este foarte mică, de exemplu genele) această iubire va fi contrapusă urii pe care o simte pentru celelalte părți ale corpului.

5. ”Eu cred că ai un corp minunat”

Cuvântul ”minunat” spre deosebire de ”frumos” nu pune accentul pe exterior. El arată că îți cunoști fiica și o apreciezi, chiar dacă ea nu se cunoaște prea bine.

6. ”Toate corpurile sunt minunate”

Această frază îi spune fiicei tale că toarte corpurile se deosebesc după mărime, culoare și posibilități, însă fiecare dintre ele este valoros și nu există necesitatea să schimbi ceva în ele.

7. ”Valoarea ta nu este determinată de mărimea îmbrăcămintei sau greutății la care tinzi atât de mult.”

Spune-i fiicei tale că valoarea ei nu poate fi măsurată în cifre, ea este ceva mai mult. Copilul nu va însuși aceste idei din prima, dar, cu ajutorul tău, calea spre iubirea sau acceptarea de sine va fi mai ușoară.