7 Lucruri pe care nu ești obligată să le iubești, chiar dacă societatea ți le impune!

Ați observat cum societatea ne impune canoanele unei “vieți frumoase”? Un corp ideal, o viață plină de călătorii, o mică afacere profitabilă etc. De parcă toată lumea ar trebui să trăiască același mod de viață, să bea vin din podgorii, iar în weekend să meargă în Africa pentru a salva copiii înfometați.

Să ai punctul tău de vedere și încă unul atât de nepopular, acum nu mai este la modă. Azi vreau să vorbim despre câteva lucrurile pe care nu suntem obligați să le iubim.

1. Sărbătorile comune

Atașarea de unele zile speciale – sunt o relicvă a trecutului. Înainte, muritorii de rând nu aveau posibilitatea să-și facă zile de odihnă când doreau. În zilele noastre totul s-a schimbat, datorită afacerilor și proiectelor freelance. Putem sărbători oricând, oriunde, cu oricine. Ești o persoană liberă și ai dreptul să-ți inventezi propriile tradiții.

2. Călătoriile

Mulți bloggeri ne conving că viața fără aventuri este o pierdere de timp. Fiecare om trebuie să sară cu parașuta, să lase o dorință la Zidul Plângerii sau să-și facă un tatuaj în Hong Kong. Dar ce se întâmplă cu cei care preferă un butoi de bere și un fotoliu moale, în schimbul unei excursii pe Everest? Nu toți oamenii se nasc iubitori de aventuri, nu toată lumea vrea să transpire în avion, să comunice cu străinii, să-și lase banii în moteluri ieftine. Pentru mulți oameni odihna – este cu adevărat odihnă, nu o goană nebună pentru a surprinde pe cineva.

3. Propria afacere

Astăzi, doar cei leneși nu vorbesc despre cât e de bine să lucrezi pentru tine. Dar nimeni nu spune despre dificultățile cu care se confruntă cel care alege această cale: întocmește grămezi de hârtii, trece tot felul de inspecții, plătește impozite și muncește 12 ore pe zi. Nu e nimic rău să fii un lucrător simplu.

4. Corpul ideal

Să te agiți pentru fiecare gram de grăsime, să ții mereu cure de slăbire și toate astea pentru ce? Pentru o fotografie frumoasă pe Instagram, ca orice străin să te dorească? Acest stil de viață nu este potrivit tuturor, în special dacă omul se simte confortabil corpul său.

5. Relațiile

Deși există un procent foarte mare de oameni singuri, viața fără a doua jumătate este considerată ceva ieșit din comun. Se creează impresia că orice om este obligat să-și caute un partener. Însă nu toți sunt născuți pentru viața în doi, nu toți își găsesc persoana cu care le-ar fi confortabil să împartă anii sub același acoperiș. Conceptul relațiilor este benefic statului, care are nevoie de forță nouă de muncă. În plus, familiștii sunt mai ușor de controlat.

6. Copiii

În lumea modernă, nu este o crimă să renunți la ideea de a naște copii – planeta deja e suprapopulată. Înainte femeile nu aveau o alegere și nășteau copii împotriva voinței lor. Astăzi, există o mulțime de oportunități să-ți trăiești viața interesant și productiv, fără să cunoști “fericirea maternității”.

7. S*xul

Poți să nu iubești s*xul din diferite motive – diferența temperamentelor sexuale, oboseala cronică, complexe, experiență negativă, asexualitate. Pe lângă atracția sexuală, există mii de moduri de a obține plăcere – dezvoltarea spirituală, sport, socializarea, hobby, cariera. Este normal să nu-ți dorești asta, nu încalci limitele nimănui.