Cum să te iubești, când crezi că acest lucru este imposibil. Urmează aceste 6 SFATURI!

Trebuie să te iubești – îți spune psihologul, terapeutul și alți experți. Dar cum să faci asta când reflexia din oglindă nu te bucură?

Iată câteva sfaturi pentru femeile cărora nu le este ușor să se accepte.

1.Nu petreceți prea mult timp în fața oglinzii.

Nu există nimic pozitiv sau constructiv în faptul că îți analizezi excesiv reflexia din oglindă. Poate că ieri erai mulțumită de tine, iar astăzi te simți groaznic și te întrebi cum poți fi pe placul cuiva. În realitate, corpul tău a rămas la fel, s-a schimbat doar starea ta de spirit și percepția.

În momentele în care te urăști, încearcă să privești în mod obiectiv situația, să înțelegi cum emoțiile îți afectează stima de sine. Este posibil ca motivul să nu fie defectele tale, ci cafeaua fără gust sau alte lucruri mici care te-au indispus.

2. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Nu uita că tu îți formezi anturajul. Experții ne recomandă să legăm prietenii cu oamenii pozitivi, care ne acceptă și ne fac mai fericiți. Ai nevoie de prieteni, ca ei să-ți admire pantofii noi, să observe că ți-ai schimbat coafura, să transforme orice necaz care ți se întâmplă, în glume. Evită plângăcioșii, oameni care te critică sau cei care te atrag într-un comportament nesănătos – excesul de alimente, abuzul de alcool.

3. Alege afirmațiile corecte

Este important să crezi în ceea ce spui, să alegi cu atenție afirmațiile. În cazul în care cuvintele: ”Sunt frumoasă și mă iubesc” acum îți par prea prea ambițioase, încearcă să spui ceva mai apropiat de realitate: “Lucrez pentru a mă accepta”, “Corpul meu nu mă definește.”

Afirmațiile pot fi oricare, atât timp cât aceste cuvinte nu sunt pronunțate mecanic, ci te inspiră, te motivează și îți cresc dispoziția.

4. Petrece timpul cu animalele

Specialiștii ne recomandă să interacționăm cel puțin 15 minute pe zi cu animalul de companie. Pentru animale, ca și pentru copii, iubirea necondiționată este un lucru firesc. Nu le pasă cât cântărești, ce haine porți sau câte aprecieri are cea mai recentă fotografie de  pe rețelele sociale.

Ia-ți un animăluț pufos, moale, care e mereu bucuros să-ți ofere o îmbrățișare – iar acasă întotdeauna te va aștepta o sursă pozitivă.

5. Mișcă-te

Învață să-ți urmărești greutatea în funcție de bunăstare, nu de săgeata cântarului. Dacă te simți confortabil, nu ai probleme de sănătate din cauza kilogramelor în plus, atunci ești în formă bună.

Când te simți deprimată – mișcă-te, indiferent că faci ordine casă, dansezi sau faci yoga. Urmărește de ce este capabil corpul tău și cum te simți în el.

6. Fii mai mult interesată de tine

Nu-ți plânge de milă, ci cunoaște-te. Caută ceva care te face să uiți totul și dedică-te acestui lucru. Umple-ți viața cu evenimente. Urmează-ți dorințele: spune ceea ce gândești și ascultă-te. Permite-ți un pic mai mult decât de obicei și imediat vei simți libertatea. Fii necesară pentru cineva, devino voluntar, află mai multe lucruri despre activitățile sociale din orașul tău. Există multe oportunități în lume pentru a te simți necesară și acesta este un pas important spre conștientizarea propriilor valori.