7 tipuri de oameni care nu vor avea niciodată succes în carieră

Abilitățile sociale și conștiința de sine sunt componentele inteligenței emoționale. Un studiul realizat de TalentSmart, pe un eșantion de peste un milion de persoane, arată că inteligența emoțională este responsabilă pentru 58% din productivitatea muncii. Se pare că cei cărora le lipsește, sunt într-o poziție dezavantajată.

Pentru a nu deveni unul dintre ei, e mai bine să studiezi experiența cuiva, recunoscându-te parțial în descrieri. Asta îți va permite să-ți îmbunătățești  conștientizarea de sine și să-ți corectezi comportamentul.

1.Omul Fricos

Când frica devine principalul motivator la locul de muncă, ea duce la acțiuni iraționale și dăunătoare. Un coleg laș se grăbește să-i învinovățească pe alții pentru greșelile sale și nu este gata să-și apere punctul de vedere, chiar dacă îl consideră corect.

2. Omul rău 

Când acesta intră, în cameră devine întuneric și rece, iar cei prezenți brusc își amintesc cele mai neplăcute momente din viața lor. El își proiectează negativismul și pesimismul asupra celor cu care interacționează. Vede în orice doar răul și chiar în cea mai nevinovată situație, va găsi o cale să provoace în ceilalți neliniște și frică.

3. Omul arogant

Nu merită să-ți pierzi timpul cu o persoană arogantă – tot ceea ce faci pentru el, va arăta ca o provocare personală. Aroganța este un sentiment fals de încredere, care întotdeauna ascunde opusul. Cercetările de la Universitatea Akron au arătat că aroganța corelează cu problemele la locul de muncă. Oamenii aroganți, de regulă, fac munca mai prost, sunt neplăcuți în comunicare și au mai multe probleme cognitive, decât persoanele obișnuite.

4. Omul dezavantajat

Acești oameni adesea dau vina pe circumstanțe externe, pentru eșecurile lor. Într-adevăr, se întâmplă ca o persoană să aibă succes datorită norocului, dar la bază, totuși, stă munca grea. Dacă toată lumea s-a întors împotriva ta, poate că mai mult te împiedică această atitudine, nu obstacolele reale.

5. Omul emoțional

Unii oameni nu sunt capabili să-și controleze emoțiile. Ei își proiectează sentimentele pe interlocutor și imediat îi provoacă o durere de cap. Oamenii temperamentali lucrează prost, deoarece emoțiile îi împiedică să gândească, iar lipsa autocontrolului îi împiedică să construiască relații cu oamenii.

6. Victima

Victima refuză să-și asume responsabilitatea, transformând orice pietricică în calea sa într-un munte gigant. Dificultățile pentru ei nu sunt o oportunitate pentru învățare și creștere, ci un motiv pentru a nu face nimic.

7. Omul Credul

Oamenii creduli (adesea au puțină experiență) plutesc după flux, până când râul calm se transformă într-un ocean furtunos. Ține minte: negocierile privind salariul sunt normale, să spui ”nu” – de asemenea. Și e perfect normal, să pui întrebări dacă te îndoiești că totul este corect. Vei fi respectat, dacă îți vei apăra punctul de vedere.

Niciunul dintre aceste defecte, în sine, nu sunt o condamnare la moarte în cariera ta și fiecare poate fi corectat, dezvoltându-ți inteligența emoțională. Pentru asta e suficient să-ți dorești schimbări și să fii capabil să te înțelegi.