Inspiră-te de la oamenii de succes. Iată ce fac aceștia înainte de somn!

Ceea ce faceți înainte de somn, determină cât de bine veți dormi. Oamenii de succes acordă o mare importanță micilor ritualuri înainte de a merge la culcare. Iată ce fac mulți dintre ei:

1. Citesc

Michael Kerr, autorul cărții: ”You Can’t Be Serious! Putting Humor to Work”
spune că știe mulți oameni de succes, care întotdeauna își oferă timp să citească înainte de somn. Ei consideră că este util să obțină informații din diferite surse – asta îi ajută să-și mențină abilitățile creative și aspirațiile înalte. ”

2. Se deconectează de la muncă

Înainte de somn ei fac orice, numai nu lucrează, spune Kerr. Ei nu se grăbesc să-și verifice e-mailurile în fiecare minut și nu se gândesc deloc la problemele de lucru.

3. Uită de gadget-uri

Oamenii de știință consideră că înainte de somn nu trebuie să privim în ecrane. Creierul percepe lumina ecranului ca fiind naturală și indicația să stopeze producția de melatonină (cel mai important hormon care îi spune corpului când se trezește și când e timpul să doarmă.) Asta poate duce nu numai la un somn necalitativ, ci și la probleme de vedere, cancer și depresie.

4.Fac lista de sarcini

Mulți oameni de succes consideră că pentru a avea un somn bun, este vital să-și limpezească mintea. Adesea ei folosesc timpul înainte de somn, pentru a face lista cu toate treburile neterminate pe care trebuie să le îndeplinească a doua zi, astfel aceste gânduri nu le invadează conștiința în timpul nopții.

5. Petrec timpul cu familia

Laura Vanderkam, autoarea cărții: What the Most Successful People Do Before Breakfast), susține că aceasta este o practică des întâlnită în rândul oamenilor de succes. ”Înțeleg că, nu toți au ocazia să se culce în același timp cu partenerul său, dar dacă reușești să-ți adaptezi programul, este o modalitate excelentă de a menține relația.” – spunea ea.

6. Fac plimbări de seară

Joel Gascoigne, co-fondator și CEO Buffer, în fiecare seară înainte de a merge la culcare se plimbă 20 de minute. Pe blogul său el scrie: “Este un moment minunat să te relaxezi. Plimbarea îmi permite să analizez ce s-a făcut în timpul zilei, să reflectez asupra sarcinilor complexe, treptat să nu mă gândesc la muncă și să obțin o oboseală plăcută.”

7. Își amintesc toate lucrurile bune care s-au întâmplat în timpul zilei

Kerr spune că mulți oameni de succes, înainte de somn își rezervă timp pentru a-și aminti trei lucruri care le-au adus bucurie în timpul zilei.

8. Își imaginează succesul de mâine

Mulți oameni de succes își oferă câteva minute înainte de somn pentru a-și imagina rezultatele pozitive ale proiectelor la care lucrează, spune Lynn Taylor, expert în organizarea muncii. Potrivit ei, „Pentru cei mai mulți dintre ei, nu este o provocare sau de exercițiu; ei au avut norocul să aibă abilități analitice bune”

8. Meditează

Mulți oameni de succes folosesc 10 minute înainte de somn pentru meditație. Este o modalitate foarte bună de a relaxa corpul și de a-și calma mintea.

9. Își planifică somnul

O modalitate de a face acest lucru este de a merge la somn în fiecare seară la aceeași oră. Toți experții ne recomandă să ne dezvoltăm acest obicei pentru a avea un somn sănătos.

10. Nu consumă alcool 

Lucrând la ultima sa carte, Huffington a cerut sfaturile mai multor specialiști. Iată una  dintre recomandările ei preferate – ”Evitați consumul de alcool înainte de somn.” Desigur, el vă poate ajuta să adormiți, însă Institutul Național de Sănătate consideră că în același timp alcoolul afectează calitatea somnului.