7 Obiceiuri care te împiedică să fii productiv. Scapă de ele!

Să fii productiv – înseamnă să lucrezi “inteligent”. Nu e ușor să înveți să faci asta într-un timp mai scurt, însă îți va fi mai ușor dacă vei eradica obiceiurile proaste. Deci, ce nu trebuie să faci, pentru a deveni productiv:

1. Să navighezi impulsiv pe internet

Întrucât avem acces la internet și la serviciu, e dificil să rezistăm și să nu căutăm răspuns la întrebarea brusc apărută în minte. Utilizatorul Quora Suresh Ratinam vă recomandă să scrieți aceste gânduri sau întrebări într-un jurnal și să căutați informații relevante mai târziu, în timpul liber.

2. Să faci mai multe lucruri în același timp

Mulți cred că pot face două lucruri în același timp. Însă oamenii de știință au constatat că doar 2% din populație poate lucra astfel, fără să-și piardă eficiența. Pentru ceilalți, îndeplinirea mai multor sarcini în același timp este un obicei prost. El reduce concentrația și, pe termen lung, reduce productivitatea.

3. Amânarea celor mai importante sarcini

De foarte multe ori începem ziua cu o sarcină ușoară, iar sarcinile complexe le lăsăm pe mai târziu. Este o idee proastă, care adesea duce la aceea că sarcina rămâne neîndeplinită. S-a constatat că resursa de forță a omului este limitată și scade în timpul zilei, astfel încât cele mai importante și dificile sarcini nu pot fi amânate pentru seară.

4. Petreceți toată ziua pe scaun

Se recomandă să renunțați la cafea și sălile de conferințe cu iluminare artificială în favoarea plimbărilor la aer. Discutând problemele de afaceri în mișcare, puteți merge 30-50 km pe săptămână. Veți fi surprinși, cum aerul proaspăt stimulează apariția noilor idei. Veți vedea totul dintr-o perspectivă nouă.

5. Amânați trezirea

De fapt această practică vă face mai mult rău decât bine. Dar asta nu înseamnă că trebuie să dormiți mai puțin. Un somn de calitate are un efect pozitiv asupra productivității muncii și nivelului de fericire. Pentru a dormi suficient, trebuie să vă planificați timpul și să vă culcați devreme.

6. Nu vă stabiliți priorități

Unii oameni cred că multe scopuri contribuie la succes – dacă eșuați cu unul, există altul. Din păcate, asta poate fi extrem de neproductiv.

Warren Buffett ne recomandă un medicament minunat. Observând că pilotul său personal nu-și poate atinge obiectivele, Buffett i-a sugerat să facă o listă cu 25 de lucruri pe care și-ar fi dorit să le facă la moarte. Apoi, l-a sfătuit să nu facă pași mici pentru fiecare dintre ele, ci să aleagă doar cinci cele mai importante și să le ignore pe celelalte.

7. Să fii un perfecționist

Filosoful britanic Alain de Botton scrie pe site-ul său că motorul procrastinării nu este lenea, ci teama de eșec. Singura modalitate de a depăși procrastinarea – ar fi să renunți la perfecționism și să încerci să nu te aprofundezi în detalii. Dacă te prefaci că în fața ta nu este o sarcină prea importantă, îți va fi mult mai ușor să începi.