Cum poți avea grijă de sănătatea ta mintală? Urmează aceste 7 SFATURI ale psihologului!

Pentru a fi fericită în fiecare clipă – nu este neapărat nevoie să faci yoga, băi cu spumă sau să scrii memorii. Uneori, grija pentru starea mintală constă în lucruri mici și iată câteva dintre ele pe care ni le recomandă psihologii:

1. Umorul

Râsul – ca exercițiu fizic poate reduce durerea, tensiunea arterială și poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar. Nu contează dacă este un film amuzant sau o seară cu prietenii veseli – fă-ți timp pentru cât mai multe zâmbete.

2. Menține căldura

Conform filosofiei chineze, anxietatea se acutizează în vremea rece. Nu lăsa corpul să se răcească, folosește încălzitoarele cu apă sau șosetele calde și nu renunța la o ceașcă suplimentară de cacao sau vin fiert.

3. Respiră

Respirația controlată te poate ajuta să reduci stresul pe calea reîncărcării sistemului nervos vegetativ. Practică tehnica 4:7:8. Expiră complet, apoi inspiră numărând până la patru. Ține-ți respirația numărând până la 7, apoi expiră numărând până la 8. Această tehnică nu numai că va încetini ritmul cardiac, dar va reduce și anxietatea în organism. Poți repeta această tehnică oriunde.

4. Fă-ți un program pentru tulburări

Alege o zi din săptămână pentru a te gândi la toate problemele. Rezervă-ți 40 de minute pe zi pentru a fi nervoasă intenționat. Scrie despre toate îngrijorările care te-au vizitat timp de o zi. Asta te va ajuta să te gândești la toate soluțiile posibile de rezolvare a problemei.

5. Simte-ți corpul

Dacă vrei să-ți distragi atenția de la gândurile obsesive, atunci concentrează-te asupra corpului. Dacă simți că plutești în nori, încearcă să te concentrezi asupra senzațiilor din picioare, iar apoi mental te urci în corp. Mulțumește-i fiecărei părți a corpului tău pentru felul în care te-a ajutat astăzi – asta îți va permite să scapi de sentimentele negative de autocritică.

6. Folosește-ți mâinile

Utilizează-ți mâinile pentru a scăpa de gândurile sau sentimentele negative.
Treci cu mâinile de la umeri în jos pe corp. În timp ce faci acest exercițiu, imaginează-ți că elimini stresul și orice energie negativă acumulată.

7. Imaginează-ți că energia are o anumită culoare

Închide ochii și imaginează-ți că aura din jurul tău transmite culoarea stării tale de spirit. Folosește-ți imaginația pentru sentimentul de furie, iritare și frică, exprimate ca o energie perceptibilă care iese din corp. Asta te va ajuta să-ți accepți propriile emoții și să le trăiești astfel încât să le poți elibera.