Aceste 10 LUCRURI distrug armonia în relația voastră. Evitați-le cu orice preț!

Dragostea nu este ceea ce vedem în filme. Ea nu constă doar din întâlniri romantice și sărutări sub lună. O relație fericită este multă muncă bazată pe respect reciproc și răbdare. Însă armonia poate fi spulberată ușor. Mai jos descoperiți 10 lucruri care distrug relațiile:

1. Încercările de a vă schimba unul pe celălalt

Oameni perfecți nu există. Însă nu trebuie să confundați obiceiurile și trăsăturile de caracter. Există lucruri pe care omul nu le poate schimba în sine, indiferent cât de mult îi veți reproșa. Așadar, nu confundați șosetele aruncate prin casă (obișnuință) și pierderea umbrelei deja a cincea oară în acest sezon (neatenție – o trăsătură caracter).

2. Reproșurile publice

Niciodată nu vă certați în locuri publice. Indiferent cât de mult îți dorești să-i spui partenerului tot ce crezi, aici și acum, fă asta doar când sunteți numai voi doi.

3. Certurile

Neînțelegerile sunt inevitabile. Mai devreme sau mai târziu, orice cuplu găsește pietre de poticnire. Certurile fac parte din relațiile fericite. Însă cu o condiție: nu depășiți limitele. Nu vă insultați, nu puneți resentimentele mai presus decât partenerul și nu uitați că, nu există niciun conflict care nu poate fi rezolvat prin compromis.

4. Tăcerea

Nimeni nu-ți poate citi gândurile. Chiar și persoana iubită. Dacă există o problemă vorbește despre ea. Există ceva ce nu-ți place? Vorbește. Exprimarea emoțiilor, atât pozitive, cât și negative – este secretul sănătății psihologice.

5. Iertarea

Toate lumea greșește. Și tu de asemenea. Trebuie să-i ierți pe cei dragi. Nu acumula și nu ține supărările în tine. Acest lucru nu doar va salva relația voastră, dar și te va ajuta să eviți stresul nedorit.

6. Finanțele

Relațiile presupun nu doar să iei, ci și să dai. Puneți-vă de acord cum gestionați banii. Și nu vă permiteți expresii precum: “La sfârșitul săptămânii mergem la cinema, dar plătești tu, pentru că eu am plătit ultima oară”.

7.Gelozia

Unii consideră că gelozia este un semn al dragostei, alții – că este egoism și lipsă de respect. Oricum ar fi, ambele părți suferă: prima suferă din cauza suspiciunilor, cealaltă din cauza neîncrederii. Cum puteți lupta cu gelozia? Fiți sinceri: nu dați și nu căutați motive de gelozie.

8. Comparațiile

Uitați de foștii parteneri. Ei au rămas în trecut. În prezent există doar noua iubire. Și ea poate fi distrusă ușor, dacă compari partenerul cu foștii.

9. Minciunile

Minciuna, este ca apa, ea poate eroda fundația oricărei relații, chiar și celei mai puternice. Întotdeauna vorbiți sincer, chiar și atunci când supa nu este sărată suficient sau rochia pe care ai primit-o în dar nu-ți place. Învățați să percepeți adecvat adevărul în adresa voastră.

10. Scopurile

Ce se va întâmpla în continuare? Ce va fi cu relația voastră? Trebuie să știi exact dacă obiectivele tale corespund cu planurile partenerului tău. Poate că el nu vrea să-și întemeieze o familie în viitorul apropiat, în timp ce tu deja visezi la ea. Nu ezita să pui aceste întrebări și nu-ți fie teamă să întrerupi o relație fără perspective.