15 lucruri pe care merită să le cunoști, dacă iubești o persoană bună, dar anxioasă…

“Cei mai frumoși oameni pe care îi întâlnim în calea noastră au cunoscut înfrângerea, suferința, pierderea și lupta pentru viață și totuși au găsit calea spre lumină. Acești oameni au senzualitatea și înțelegerea vieții atât de puternice, încât îi umple cu gingășie, compasiune și grijă profundă pentru oameni. Oamenii buni nu apar pur și simplu”, – scria cândva psihologul american Elizabeth Kubler-Ross.

Acești oameni pot împărtăși cu voi atât emoții bune, cât și rele. Ei sunt buni, însă de cele mai multe ori, în interior îi macină o anxietate inexplicabilă.

Iată 20 de fapte pe care merită să le cunoști, dacă iubești o persoană bună, dar anxioasă:

1. Acești oameni nu au probleme cu scuzele și recunoașterea vinei. Mai dificil le va fi să recunoască faptul că cineva i-a rănit.

2. Sunt capabili să-ți privească sufletul. Îți va fi destul de dificil să-ți ascunzi emoțiile de ei.

3. Sunt întotdeauna gata să intervină pentru cei dragi. Însă nu te lăsa păcălit de gingășia și vulnerabilitatea lor, pentru că atunci când e vorba de protejarea omului apropiat, ei pot fi mai violenți decât tigrul.

4. Se concentrează mult mai mult pe a oferi, decât pe a primi. Ei vor încerca să-ți toarne apă chiar și dintr-o cană goală.

5. Modul în care te tratează, nu depinde de modul în care îl tratezi tu. Comportamentul partenerului tău – este o oglindire a inimii și sufletului său.

6. Își fac mereu griji pentru ceva. Logica nu-i ajută să rezolve această problemă. Partenerul tău știe că majoritatea temerilor lui sunt iraționale. Tot ce poți face – să-l înconjuri cu liniște și iubire. Și trebuie să faci asta.

7. Iartă supărările prea ușor și prea des. Încearcă să nu abuzezi de această calitate.

8. Partenerul tău anxios și bun nu va încerca să te domine. El nu are nevoie de asta.

9. Uneori ți se poate părea că își cere scuze prea des, dar să știi că o face cu sinceritate.

10. E posibil să discuți cu partenerul tău situații care puțin probabil se vor întâmpla vreodată. Acești oameni știu că această dorință este irațională, dar îți vor aprecia răbdarea.

11. Partenerul tău va face orice ca să nu te rănească. Uneori fac asta, în detrimentul lor.

12. Ei se pot pregăti minuțios, chiar excesiv de minuțios pentru tragedii care puțin probabil se vor întâmpla. Cel mai probabil fac asta pentru că în trecut, o situație teribilă i-a prins nepregătiți. Vor face orice, doar ca acest lucru să nu se întâmple din nou.

13. Paranoia partenerului tău – este mecanismul lui de apărare. Astfel se protejează de potențialele pericole. Pe măsură ce începe să aibă încredere în tine, paranoia lui va slăbi, deși nu va dispărea niciodată complet. 

14. Vrea să știe totul despre tine – până la ultimul detaliu. Dacă vei fi deschis(ă), îi vei dărui sentimentul de securitate și încredere, iar dacă vei încerca să ascunzi ceva – vei planta în sufletul lui sămânța suspiciunii.

15. Se tem că vor fi răniți din nou, dar asta nu le împietrește inima. Dacă se îndrăgostesc, o fac complet, necondiționat și pentru totdeauna.