Iată cum se comportă egoiștii în relații! (5 semne)

E greu să recunoști că partenerul tău este un egoist. Nu ar fi atât de dureros, dacă ar fi o persoană străină, dar trebuie să privești adevărul în ochi. Desigur, majoritatea oamenilor sunt buni, însă unii ne fac să ne îndoim de acest lucru. Comunicarea cu astfel de oameni te epuizează emoțional, îți pot agrava starea și chiar îți pot schimba viziunea asupra vieții.

În acest articol vom încerca să identificăm 5 semne comune care apar adesea în relațiile cu oamenii egoiști. Ele te vor ajuta să înțelegi dacă ești folosit(ă) și mințit(ă).

1. Trăiești pe baza dorințelor lui/ei

Dacă trăiești cu cineva care rareori îți permite să-ți faci propriile planuri, atunci există probabilitatea că ai căzut în capcana egoistului. Dacă nu-ți apreciază timpul, eforturile sau nevoile emoționale, ești cel mai probabil folosit(ă). Relațiile fără sacrificii de sine și compromisuri nu sunt relații reale.

Iată semnele evidente ale acestui comportament:

– petreceți timpul comun doar așa cum vrea el/ea;
– partenerul tău fără să te întrebe alege locul întâlnirii, prietenii cu care ieșiți și multe alte lucruri;
– ideile tale sunt respinse sau ignorate.

2. Comunicarea cu partenerul este adesea negativă sau neutră

Mulți experți în relații (de exemplu, oameni de știință, terapeuți, consilieri) au declarat în mod convingător că disprețul individual sau reciproc – un semn clar al unei relații eșuate.

Disprețul este definit ca: “Sentimentul cu care omul considera ceva/cineva ca fiind nesemnificativ, dezgustător sau inutil”. Cu alte cuvinte, disprețul este opusul respectului. De multe ori în relații se manifestă sub formă de critică negativă, critică și sarcasm în comunicare, îndreptată exclusiv către tine.

Și cum poți construi o relație normală cu omul cu care nici măcar nu poți comunica liber? Întreabă-te, simți ușurință atunci când comunici cu partenerul tău? Și ce simți în general, după ce ai vorbit cu el?

3. De cele mai multe ori, doar tu depui eforturi

Aici totul este simplu: dacă partenerul nu depune suficient efort pentru a menține a relația de iubire, atunci nu este interesat de ea.

Tu în fiecare zi încerci să dai sentimentelor culori noi, investind putere emoțională, bani și timp. Și oricum nu este suficient. Și nici măcar banii investiți nu sunt importanți. Sănătatea ta emoțională este cea mai importantă. Dacă partenerul nu investește în relație, atunci de ce continui să te torturezi?

Dacă omul renunță la responsabilitate într-o relație, asta vorbește despre imaturitatea, neglijența și egoismul lui. Un partener cu adevărat iubitor, nu-și va permite acest lucru. De aceea, gândește-te la asta și pleacă înainte de a-ți pierde energia.

4. Nu consideră relația voastră ceva serios

Când încerci să inițiezi o conversație despre relația voastră, el se îndepărtează și încearcă să evite subiectul. Acest lucru se poate observa mai bine, atunci când, de exemplu, încerci să vorbești despre nuntă. Motivul acestei reacții: nu este pregătit să facă relația voastră o prioritate. Cel mai probabil, nu-și dorește o relație serioasă pe termen lung.

E timpul să te gândești la asta și să găsești o cale de ieșire din situație.

5. Ai observat că partenerul tău flirtează cu altele/alții

Unii oameni folosesc flirtul pentru a crea o atmosferă pozitivă. De obicei, partenerul lor este conștient de acest comportament. Aceasta este singura excepție când flirtul este acceptabil. În celelalte cazuri, flirtul este un comportament care își ia începuturile din infidelitate.

Nu e de mirare că omul care flirtează nu-și face prea multe griji despre ce gândesc alții despre el. Pentru că este un egoist, nepregătit pentru o relație serioasă. Și puțin probabil îți va plăcea perspectiva de a sta lângă el și de a privi astfel de acțiuni. Deci, mergi mai departe fără el/ea și trăiește fericit(ă)!