10 Obiceiuri la Care Trebuie să Renunți, Pentru a Avea o Viață Fericită!

Uneori, pentru a deveni fericiți, trebuie să încetăm să facem anumite lucruri. Să renunțăm la niște obiceiuri. După ce veți citi acest articol, veți afla ce tipare de comportament și gândire ne împiedică să trăim fericiți.

Renunțați la aceste 10 Obiceiuri, pentru ca viața voastră să se schimbe în bine:

1. Obiceiul de a amâna pe mâine. Faceți imediat lucrurile importante și necesare. Nu așteptați că mâine veți avea dispoziție. Puțin probabil se va întâmpla asta. Dispoziția apare atunci când începeți să acționați. Nu amânați pe mâine, pentru că ”mâine„ se poate prelungi mulți ani.

2. Obiceiul de a trăi în trecut. Eliberați trecutul. Ați trecut deja o anumită etapă a vieții. Au fost și bune, și rele. Dar acum totul a rămas în trecut. Începeți să trăiți în prezent. Planificați viitorul. Dacă gândurile voastre sunt undeva în amintirile zilelor trecute, bucuriile de astăzi vor trece pe lângă voi.

3. Obiceiul de a renunța la realizarea visurilor. Când aveți visuri, e minunat! Lăsați-le să se întâmple. Încrederea că nu veți reuși, frica, ce vor spune alții, îndoielile etc. vă fac să renunțați la visul vostru. Nu faceți asta. Realizați-vă visurile.

4. Obiceiul de a-i lăsa pe alții să decidă în locul vostru. Faceți singuri alegerile. Adesea alți oameni aleg pentru voi. Ei vă  spun ce profesie să alegeți, unde să munciți, cu cine să trăiți, ce să mâncați, ce să beți etc. Decideți singuri, pentru că asta e viața voastră. Doar voi știți ce vă place și ce vă aduce fericire. Nu vă fie teamă de greșeli. Cel care alege pentru voi, de asemenea, greșește.

5. Obiceiul de a-i învinui pe alții pentru eșecurile personale. Pe alții, circumstanțele, părinții, șeful, colegii, fostul soț. Vremea rea, statul, rata de schimb în creștere sau în scădere. Da, există momente dificile în viață. Uneori, totul merge prost, nu așa cum vreți sau cum planificați. Dar nu vă pierdeți energia în căutarea vinovatului. Supărarea distruge. Iertați-i pe toți. Începeți o nouă pagină a vieții, care nu este împovărată cu supărări. Dacă traumele sufletești vă împiedică să trăiți, mergeți la un psiholog.

6. Să crezi că nu meriți ceva mai bun. Meritați tot ce e mai bun. Acum. Așa cum sunteți, imperfecți, cu neajunsuri. Cu kilograme în plus, cu pistrui pe nas, cu studii nefinisate. Prea tineri sau prea bătrâni. Nu contează! Aveți dreptul să iubiți, să creați și să fiți fericiți. Sunteți vrednici de tot ce este mai bun, întotdeauna.

7. Să aștepți un miracol. Să așteptați că veți câștiga un milion. Sau că un prinț frumos va bate la ușă. E minunat să visezi, dar nu uitați să faceți și niște pași reali către vis.

8. Obiceiul de a-i salva pe toți. Sunteți atât de preocupați cu treburile altora, încât nu vă rămâne suficient timp pentru voi? Astfel nu vă limitați numai viața voastră, ci îi împiedicați și pe ceilalți să trăiască. Nu le oferiți șansa să învețe cum să-și rezolve problemele.

9. Să aștepți aprobarea altora. Aprobați-vă singuri. Iubiți-vă și lăudați-vă. Evaluați-vă singuri acțiunile. Susțineți-vă și ghidați-vă. Aveți grijă de voi cu dragoste.

 10. Să demonstrezi că ai dreptate. Cui și ce încercați să-i dovediți? Dacă aveți dreptate, atunci aveți dreptate. Ați dovedit deja totul, lor, ție, altora. Chiar dacă alții nu au dreptate, este alegerea lor. Oferiți-le dreptul să facă greșeli.