Răspunde sincer la aceste 3 întrebări și vei înțelege dacă iubești cu adevărat sau nu!

De multe ori nu suntem siguri de sentimentele noastre: nu știm e doar simpatie sau în sfârșit ne-am găsit jumătatea.

Să spui “Te iubesc” e de parcă ai spune:

–  Vreau să fiu cu tine, când nu ești mă simt rău și mi-e dor de tine.

– Când te privesc, vreau să te îmbrățișez și să te strâng la piept;

– M-am molipsit de ființa ta;

– O parte din tine trăiește în mine. Pentru că te văd în vis, simt prezența ta chiar și atunci când nu ești lângă mine. Pentru că nu-mi pot imagina viața fără tine;

Și după ce spunem sincer aceste cuvinte, după ce le repetăm la starea civilă – multe cupluri divorțează.

Deci, ce ar trebui să ne întrebăm, pentru a afla dacă relația noastră are viață lungă? Răspunde sincer la aceste 3 întrebări:

1. Vrei să fii prieten cu această persoană? Ai putea avea o relație bogată și fructuoasă cu această persoană, dacă nu ați fi parteneri s*xuali și nu ați dori să faceți urmași?

2. Oare respecți acest om ca personalitate (cu preferințele, stilul de viață și valorile sale)? Respecți atitudinea lui față de lume și relațiile cu alte persoane, indiferent de comportamentul față de tine?

Acest lucru ne permite să evaluăm dacă îl iubim pe celălalt nu numai pentru ceea ce ne oferă, ci și pentru modul în care interacționează cu lumea.

3. Ești gata să accepți că unele defecte nu vor dispărea niciodată?

Defectele care te irită acum, cu siguranță și în viitor vor face mecanismul cuplului vostru să scârțâie: obiceiul de a arunca lucrurile sau nevoia de a se întâlni neapărat cu prietenii în fiecare week-end etc.