Iată de ce nu merită să-i oferi cuiva a doua șansă…

Deja nu mai ofer nimănui a doua șansă, deoarece consider această ocupație lipsită de sens și fără a fi răsplătită.  Atunci când oferi a doua șansă cuiva, de fapt ți-o oferi ție – recunoaște! Adevărul e că nu ești încă gata să renunți la acea persoană. Te-ai obișnuit prea mult cu el/ea. Însă oamenii nu se schimbă. Mincinosul rămâne mincinos. Idiotul rămâne idiot. Afemeiatul – afemeiat, neurastenicul – neurastenic.

Din experiența mea din trecut pot spune că niciodată din aceste întoarceri și iertări nu rezultă nimic bun. Finalul oricum e unul – despărțirea. Dacă omul te-a dezamăgit sau a plecat din viața ta fără niciun motiv – să plece!

Oferind cuiva a doua șansă – îți consumi nervii încă o dată. Vei plânge noaptea în pernă nu numai în decembrie, ci și în februarie, și probabil în aprilie. Aici depinde câtă putere ai să faci din nou aceleași greșeli.

Dezamăgirea repetată în omul care te-a dezamăgit o dată – este inevitabilă. De aceea, trebuie să tai totul imediat, din rădăcină. Înțeleg, e ușor să spui, dar e mai greu să faci. Da, e dureros. Te-ai obișnuit. Încă nu te-ai învățat să trăiești fără el/ea. Dar e mai bine să suferi o dată, decât să suferi mai mulți ani.

Iubește-te mai întâi pe tine, apoi pe ceilalți. Ai demnitate, nu te umili. Respectă-te. Fii puternic(ă), pentru că viața noastră este o luptă. În primul rând, cu noi înșine.