Oare în fiecare bărbat trăiește un trădător?

Relațiile armonioase – sunt cele în care fiecare dintre parteneri tinde să-l înțeleagă pe celălalt, să-l ajute și cel mai important, să se simtă confortabil în această uniune. Pentru că, fericite nu sunt relațiile în care pasiunea, certurile și împăcările furtunoase sunt la ordinea zilei, ci cele în care ambii parteneri se simt liniștit. Liniștea – este probabil una dintre cele mai importante componente ale vieții noastre.

Probabil fiecare dintre voi în viață a avut o perioadă dificilă, când crezi că totul va fi mereu gri și întunecat. Ce reacție așteptăm de la partenerul nostru în această situație? Desigur, suport, ajutor, să reacționeze – și acest lucru este normal. În caz contrar, de ce mai trebuie să fim împreună cu cineva, dacă omul pe care-l iubim nu ne poate oferi un umăr puternic?

Uneori, se întâmplă că bărbații care se confruntă cu probleme sau necazuri în viața de familie, se transformă în niște lași și fug. Dispar, se retrag, ne părăsesc, ne trădează. Și atrageți atenție, că acel sacrificiu despre care se scrie atât de mult în cărți și prezentat în filme, este specific femeilor. Noi iertăm trădarea, ne asumăm grijile, atunci când bărbatului trece printr-o criză de identitate sau are probleme la locul de muncă, ne este milă de el când se îmbolnăvește, îl consolăm când rudele nu-l înțeleg și încercăm să-l împăcăm cu prietenii. Rezolvăm problemele celorlalți. Ne consumăm.

Bărbații în astfel de situații preferă fie să-și ”ascundă capul în nisip” și să aștepte până când totul se va rezolva de la sine sau fug de griji. Pentru ei, este o responsabilitate prea mare, stres, un șoc pentru sufletul lor fragil. Bărbații nu urmează calea grea, ei aleg întotdeauna cea mai ușoară cale.

E bine să ai alături o soție care este întotdeauna frumoasă, veselă, zâmbitoare și plină de viață. Dar ce se întâmplă dacă ea are dificultăți temporare, probleme care au nevoie de timp pentru rezolvare? Și în momentul în care are nevoie atât de mult de umărul puternic, ea simte doar un gol alături, pentru că umărul puternic și curajos nu mai este cu ea. El s-a speriat, a obosit de responsabilitate, a preferat să fugă în lumea lui confortabilă. Iar tu, dragă, rezolvă-ți cumva problemele, depresia, bolile și ai grijă de întreaga familie.

Desigur, nu toți bărbații sunt așa. Credem asta cu sinceritate și ne dorim să fie așa. Fiecare femeie vrea alături de ea un bărbat care în momentele dificile o va ajuta să iasă din necazuri, nu va dispărea într-o direcție necunoscută la prima dificultate.