10 LUCRURI la care renunță Oamenii Puternici Mental, pentru a-și păstra liniștea interioară.

Forța mentală și calmul interior merg mână în mână. Oamenii puternici mental sunt convinși că vor putea face față evenimentelor care li se întâmplă în viață. Acest lucru nu înseamnă că ei nu simt durere sau nu se simt niciodată triști – ei își simt emoțiile la un nivel profund. Însă nu-și consumă energia, dorind să schimbe imposibilul sau alți oameni. Ei se concentrează pe gestionarea gândurilor, sentimentelor și comportamentului lor.

De asemenea, acordă prioritate auto-îmbunătățirii, deoarece știu că întotdeauna poți deveni mai bun. Și renunță la aceste 10 lucruri care le pot distruge lumea interioară.

1.Interacțiunea cu oamenii toxici

Oamenii care te înconjoară îți influențează gândurile, comportamentul și ceea ce simți. Comunicarea cu oameni care mint, bârfesc, intimidează sau înșală, îți distrug liniștea.

Oamenii puternici mintal nu-și pierd energia, încercând să schimbe oamenii toxici din jurul lor. Ei stabilesc limite fizice și emoționale sănătoase.

2. Sentimentul de vină exagerat

Oamenii puternici mintal își asumă responsabilitatea pentru alegerile lor, dar de asemenea acceptă și factorii pe care nu-i pot controla, cum ar fi starea economiei, vremea sau alegerile altor oameni.

3.Goana după fericire

Ideea că trebuie să fii tot timpul fericit poate avea consecințe neplăcute. Plăcerea de moment diferă de plăcerea pe termen lung. Oamenii puternici mental sunt pregătiți pentru munca grea, necesară pentru obținerea satisfacției. Ei caută modalități de a-și construi un viitor luminos, creând obiective pe termen lung.

4. Confortul

Oamenii puternici mental își privesc fricile în ochi, părăsesc cu îndrăzneală zona de confort, verificându-și capacitățile. Ei știu că depășirea incomodităților și  disconfortului – este cheia unei vieți mai bune.

5. Mentalitatea de victimă

Dacă acuzați circumstanțele externe în toate problemele voastre, atunci nu vă veți asuma niciodată responsabilitatea pentru viața voastră. Oamenii puternici mental își recunosc responsabilitatea, chiar și în condiții tragice. Ei se concentrează pe ceea ce pot controla și refuză să-și piardă timpul pentru petreceri patetice.

6. Încercarea de a impresiona oamenii

Puteți pierde mult timp încercând să fiți ca alții. Dar în acest fel le dați altora autoritate asupra voastră. Oamenii puternici mental se simt confortabil în corpul lor. Ei nu-și fac griji dacă alte persoane vor aproba alegerea lor. Ei se concentrează asupra vieții în conformitate cu valorile lor.

7. Perfecțiunea

E frumos să tinzi spre perfecțiune. Însă să insiști pe perfecțiune – este o bătălie grea. Niciodată nu te vei simți suficient de bine, dacă îți vei stabili standarde prea înalte. Oamenii puternici mintal nu lasă mâinile în jos când suferă un eșec sau fac o greșeală. Ei își recunosc slăbiciunile și defectele.

8. Invidia și supărările

Agățându-te de furie și invidie, doar îți scurtezi viața. Oamenii puternici mental uită supărările, pentru a-și direcționa energia pentru lucruri mai importante. Asta însă nu înseamnă că vor permite unor oameni să abuzeze de încrederea lor. Pur și simplu supărările nu le influențează viața.

9. Lucrurile materiale

Indiferent câți bani câștigați, o casă mare, un automobil sau îmbrăcămintea scumpă nu vă va aduce liniștea sufletească. Oamenii puternici mental nu sunt neapărat minimaliști. Ei se pot bucura de lucrurile plăcute. Însă, nu așteaptă ca bunurile materiale să le ofere liniște și bucurie.

10. Încrederea în sine

Încrederea totală în sine și refuzul ajutorului – nu înseamnă putere. Vor fi momente în care este important să cereți ajutorul.

Oamenii puternici mental nu se tem să-și recunoască slăbiciunile. Indiferent dacă cer ajutor profesional sau se bazează pe un prieten, ei nu se rușinează să se bazeze pe puterea altora. Știind că nu pot avea răspunsuri și soluții la tot, asta le oferă un sentiment de pace interioară.