Soacra ei i-a spus că somnul separat este primul pas spre divorț. Iată ce decizie a luat tânăra femeie…

Anna privi ecranul telefonului și apăsă butonul.

– Bună dimineața – zise ea, încruntându-se ușor. Era soacra ei. Aveau o relație bună, însă după nașterea copilului, doamna devenise ”prea multă” în viața tinerei familii, iar asta o deranja puțin.

– Anna, – spuse soacra ei cu voce severă, – am o discuție serioasa cu tine.

– Bineînțeles, vă ascult, – supunându-se sorții, a murmurat Anna.

– Spune-mi, dragă, de ce l-ai alungat pe Andrei să doarmă în altă cameră? – cu voce suspectă și blândă a întrebat-o soacra ei.

– Nu l-am alungat, – a început să se justifice tânăra. – L-am rugat să doarmă în altă cameră pentru o vreme, copilul plânge toată noaptea, iar el nu se poate odihni în această atmosferă și a doua zi trebuie să meargă la muncă…

– Stop, oprește-te – a întrerupt-o femeia – chiar nu înțelegi că acesta este primul pas spre divorț? Astăzi l-ai dat afară din pat, mâine te doare capul și vei refuza intimitatea, iar poimâine el își va căuta altă femeie. Vei rămâne singură cu un copil în brațe! Nu te-ai gândit la asta?

Anna a oftat profund, îndemnându-se să se calmeze.

– Cred că exagerați. Copilul va crește puțin și Andrei va reveni în dormitor. Este ceva temporar.

– Ei bine, dragă, tu decizi. Eu, însă n-aș îndepărta bărbatul de lângă corp.

Cu aceste cuvinte, femeia a pus receptorul și Anna s-a pus pe gânduri. Nu știa ce să facă: să țină cont de sfatul ei sau nu. Nu vedea nimic rău în faptul că soțul doarme separat, dar, pe de altă parte, dacă soacra are dreptate?

Reflectând puțin, Anna a decis că în timpul săptămânii Andrei va dormi în altă cameră, iar în weekend în dormitor.

Asta este decizia pe care a luat-o Anna, dar voi ce credeți? Merită să-ți trimiți soțul să doarmă în altă cameră, dacă în casă există un copil mic capricios și nu-i permite tatălui să se odihnească? Sau și bărbatul trebuie să suporte toate greutățile de creștere a copilului împreună cu soția? Oare este adevărat că somnul separat este primul pas spre divorț?