Cum reacționezi când cineva strigă la tine? Urmează acești 6 pași pentru a face față situației!

”Furia este un acid, care poate face mai mult rău vasului în care este depozitat, decât acolo unde este turnat.” – Mark Twain

Strigătul – este un subiect care se referă la fiecare om de pe această planetă, pentru că oricine a ridicat vocea cel puțin o dată în viața lui.

Ce reacții trebuie să eviți?

Cea mai rea reacție – ar fi să răspunzi înapoi cu strigăt. Există și alte reacții care pot agrava situația și care ar trebui evitate. Printre acestea: să-l inciți pe cel care strigă, să pui sub semnul întrebării ceea ce spune, să te aperi și să critici omul în timpul ciocnirii.

Există modalități mai bune de a-i face față acestui om. Mai jos sunt pașii pe care trebuie să-i folosești pentru depăși această situație și a-l calma pe cel care strigă.

1.Rămâi calm și nu-i intensifica furia.

Atunci când omul strigă, problema nu este la tine, ci la el. El nu știe cum să facă față dificultăților sau are un alt motiv pentru care strigă, dar care nu se referă la tine. Dacă reacționezi, el va reacționa la reacția ta și situația va continua să se înrăutățească. Păstrează-ți calmul, chiar dacă în interior fierbi. Problemele pot fi soluționate mai ușor printr-un ton calm. Fii parte a soluției, nu a problemei, rămâi liniștit și folosește un ton calm.

2. În minte, fă un pas înapoi, pentru a evalua situația.

Înainte de a face ceva, oprește-te mintal pentru a evalua ce se întâmplă. Acest lucru îți va permite să înțelegi dacă merită să aștepți până când acest om se va calma sau e mai bine să pleci.

3. Nu fi de acord cu el, pentru că asta va provoca strigăt și în viitor.

Dacă ești de acord cu cel care strigă și, în consecință, faci așa cum te roagă – atunci ești de acord cu strigătul lui. În acest mod îl încurajezi să strige și în viitor pentru a obține ceea ce vrea. Evită acest tip de calmare.

4. Reacționează calm la strigăt

Reacționând cu strigăt, critici sau alte manifestări negative doar vei agrava situația. Trebuie să faci tot ce îți stă în puteri pentru a-ți controla gândurile și emoțiile, astfel încât să poți face față strigătului. Fă-l să înțeleagă că nu vei tolera strigătul, în ciuda situației sau a problemei. Spune-i politicos și calm, cel mai probabil așa vei primi o reacție pozitivă ca răspuns, de exemplu, o scuză sau cel puțin va realiza că strigă. Unii oameni nici măcar nu-și dau seama că strigă.

5. Roagă acest om să-ți ofere o pauză

După ce ai reacționat calm la țipăt, următorul pas va fi să-i ceri acestui om să plece, pentru a te putea gândi. De asemenea, poți avea nevoie de timp să te calmezi, pentru că nu vei putea ține mult emoțiile în interior. Atunci când rogi omul să-ți ofere o pauză, aceasta ar trebui să fie mai mult sub forma unei declarații, decât a unei întrebări, în special dacă nu este vorba de șeful tău.

6. Când simți că emoțiile sau potolit, poți merge înapoi pentru a vorbi cu acea persoană.

Oferă-ți timp să reflectezi asupra situației, a ceea ce s-a spus și modul în care dorești să reacționezi. Pentru unele situații, de exemplu, într-o relație, poate dura și câteva zile, pentru că emoțiile au nevoie de timp să se potolească. Dacă aceasta este șeful tău și știi că nu că există timp și în joc este munca ta, atunci folosește tehnici de calmare, cum ar fi respirația profundă sau vizualizarea, pentru a analiza mai repede situația și a te putea întoarce la ea cât mai devreme posibil.