Acesta e MOTIVUL pentru care femeia pleacă, chiar dacă își mai iubește bărbatul…

Sunt Justin Shanfarber, consilier matrimonial. Lucrez cu bărbați și femei care s-au pierdut în căsnicie. Deși problemele la toți par a fi diferite, bărbații ar trebui să știe că dacă problema e la ei, de obicei e una și aceeași. Și din acest motiv femeile pleacă, îi părăsesc.

Femeia pleacă pentru că bărbatul ei nu mai există! Pur și simplu nu mai este prezent în viața ei. 

Bărbații muncesc. Joacă golf sau jocuri pe calculator. Privesc televizorul. Merg la pescuit…Această listă poate continua.

Bărbații despre care vorbim nu sunt răi. Ei sunt oameni buni, tați buni. Ei își susțin familia. Sunt persoane plăcute și simpatice. Însă ei nu se interesează de femeile lor. Soțiile nu există în viața lor, deși, de obicei, totul pare diferit.

Ascultă. Nu vreau să judec pe nimeni. Nu vreau să-ți spun ce este corect și ce nu. Îți voi spune doar ceea ce văd în fiecare zi. Te poți înfuria sau indigna.

Soția nu este proprietatea ta. Ea nu este obligată se te iubească din tot sufletul. Această iubire trebuie câștigată. În fiecare zi, în fiecare clipă. La fel precum câștigi banii. Trebuie să o cucerești – nu cu banii și statutul social, ci cu atenția ta. Ea trebuie să simtă că îți pasă. Trebuie să știe că grijile și cuvintele ei sunt importante pentru tine. Ea trebuie să știe că o asculți.

Nu da din cap politicos și detașat, când femeia îți povestește ceva. Nu o liniști cu fraza monotonă: ”Totul va fi bine”.

Ea vrea să o simți. Vrea să simți pasiune nu numai pentru pescuit, ci și pentru ea. Căsătoria voastră este vie, atât timp cât ambii simțiți pasiune.

Dacă ai pierdut această calitate, de ce s-a întâmplat? Unde a dispărut? Află. Sau găsește din nou această pasiune.

Dacă într-adevăr crezi că ești prezent în conversație, încearcă să o asculți. Să o asculți cu adevărat. Nu te gândi la altceva, în timp ce ea emoțional vorbește despre problemele ei. Privește-o în ochi. Doar așa îi va fi confortabil, și ei, și ție.

Dacă întreabă ceva, răspunde-i cu adevărat, nu doar ca să scapi de ea. Înțelege esența a ceea ce spune. Încearcă să o cunoști mai bine. Crede-mă, chiar și după mulți ani  împreună, are ceva ce poate fi studiat în fiecare zi.

Dacă îi iei mâna, fii atent la senzațiile tale. Fii atent la ceea ce se întâmplă atunci când vă atingeți sau vă îmbrățișați. Ce se întâmplă în corpul tău? Cum te simți? Fii atent la cele mai subtile senzații și emoții. Împărtășește-i impresiile.

Dar tu, desigur, ești prea ocupat pentru asta. Nu ai timp.

Dar ce zici de 5 minute?

Cinci minute în fiecare zi. Ești în stare să le găsești? Fiecare bărbat trebuie să găsească 5 minute pe zi pentru a le dedica femeii sale.

Vei face asta? Pun pariu, că imediat după ce încerci, vei simți ceva ce nu ai simțit de foarte mult timp. Probabil chiar vei simți un gust absolut nou al vieții. Și nu te vei putea opri.

Îți vei salva căsnicia.

Autor: Justin Schanfarber