Intimitatea – nu este doar apropierea fizică…

Intimitatea – sunt detaliile pe care le descoperi despre om. Poți iubi un om pe care nu-l cunoști, însă el va deveni apropiat doar după ce vei afla povestea lui, lucrurile lui mici.

Această cicatrice și-a făcut-o când a căzut pe cioburile de sticlă împrăștiată pe asfalt, în timp ce alerga după câinele său. Iar acest cântec îl cânta întotdeauna cu băieții, când fumau în secret în spatele garajului abandonat. Îi place orezul sărat. Iar când citește – se trage de ureche.

Intimitatea – este timpul petrecut împreună. Nu poți afla toate aceste detalii la prima întâlnire. Nu-l vei întreba despre toate lucrurile mici nici la a doua. Omul este un puzzle. Nu se adună din ceea ce vedem acum și ce spune el despre sine. Omul – este un puzzle care se adună din detaliile și lucrurile mici ale preistoriei sale.

Intimitatea – este întotdeauna realitatea. Nu vei vedea cum își mișcă buzele, dacă îi citești numai mesajele electronice. Nu vei vedea cum înfulecă mâncarea, atunci când este foarte flămând. Cum vorbește amuzant cu pisica lui. Cum gesticulează, când nu-i place ce spune șeful lui. Mirosul lui, fărâmiturile lui, urmele lui, inexactitățile lui.

Intimitatea – nu este neapărat să iubești tot în acest om. Intimitatea este onestitate.

Privește, sunt așa, am defecte și asimetrie.

Intimitatea – este întotdeauna despre doi.

Intimitatea – nu e despre: ”Vom trăi și vom vedea.” Nu este ceea ce spun alții. Este ceea ce vă spuneți unul altuia.

Intimitatea – ….de multe ori nu este pentru toată viața. Dar este ceea ce face această viață adevărată. Și, desigur, noi decidem – cu cine ne apropiem și dacă ne apropiem.

Mulți cred că intimitatea – este o parte a iubirii. Eu însă, nu sunt sigură. Probabil nu întotdeauna. Nu-mi place deloc cuvântul “iubire”. Este prea abstract pentru mine, care înseamnă prea multe. Iubirea poate fi unilaterală, ea poate fi ușor confundată cu pasiunea și cu diferite complexe, nevroze. Îmi place mai mult cuvântul “apropiere”. Îl pronunți și de parcă omul trece prin tine. Pentru că intimitatea este întotdeauna în interiorul tău. Și ea nu poate fi confundată cu nimic.

Autor:Tamriko Scholi