Partea inversă a căsătoriei sau de ce îi invidiez pe cei singuri

Toți în jur vorbesc despre fericirea în căsătorie, despre perspectivele pe termen lung, despre încrederea în viitor și despre diversitatea emoțiilor și sentimentelor care ne cuprind. Da, parțial este așa, dar probabil doar în primul an după nuntă, atunci când sunteți încă tineri, înaripați și neobișnuiți cu statutul de soț și soție. Dar ce se întâmplă după 10 sau chiar 15 ani? Iată ce cred eu:

Căsătoria – este, în primul rând rutină. Trezește-mă la miez de noapte și cu toată încrederea îți spun cum va decurge mâine ziua mea, pentru că toate se aseamănă.

Dimineața mă voi trezi înaintea celorlați, voi pregăti micul dejun pentru soț și copii, în același timp, trebuie să reușesc să mă machiez și să-mi aranjez părul. Apoi, trebuie să-i hrănesc pe toți, să-i pregătesc, să verific dacă nimeni nu a uitat ceva, să conduc copiii la școală și să alerg la muncă. După o zi obositoare, trebuie să cumpăr produse, să pregătesc cina, să întâlnesc întreaga familie, să-i hrănesc, să spăl vasele după cină, să-i ajut pe copii la teme, să pregătesc hainele pentru ziua următoare și fără puteri să cad în fața televizorului, descoperind că soțul, ca de obicei, privește canalul sportiv, iar eu îmi doream atât de mult să privesc telenovela preferată…

Și în weekend trebuie să mă trezesc devreme, să pun carnea la marinat, să pregătesc mâncarea, toate hainele curate, pentru că în weekend mergem la țară. Vom munci în grădină, vom săpa, vom căra găleți grele și în același timp vom face carnea la grătar, iar eu îi voi încuraja pe toți și voi striga: “De ce sunteți deprimați? Doar totul este minunat!”.

Da, asta e viața de familie. Și, credeți-mă, nu înțeleg deloc de ce toți îi compătimesc pe cei singuri și divorțați. Ei se pot trezi când doresc, nu trebuie să se grăbească acasă pentru a pregăti cina, nu trebuie să adune lucrurile murdare din toate colțurile, să verifice temele și să privească canalul sportiv. Ei pot trăi pentru sine. Iar acea viață de familie fericită, fără griji, se întâmplă numai în telenovele, pe care niciodată nu am timp să le văd. Deci, apreciați ceea ce aveți și nu-i invidiați pe alții, pentru că chiar și medalia are partea inversă.